- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zverev se javio iz bolnice – posle operacije objavio detalje povrede

© AP Photo / Thibault CamusSaša Zverev
Saša Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
Pratite nas
Aleksandar Saša Zverev, nemački teniser, oglasio se iz bolnice nakon što je operisao desni zglob koji je povredio u polufinalu Rolan Garosa i otkrio da je pokidao sva tri bočna ligamenta.
Igrao je Saša Zverev turnir iz bajke na pariskoj šljaci, a u trenucima kada je mogao da preokrene polufinale protiv Rafaela Nadala, doživeo je izuzetno nezgodnu povredu.
Nemac je iskrenuo zglob i pao pri rezultatu 7:6 za Nadala i 6:6 u drugom setu, a odmah je bilo jasno da je povreda ozbiljna jer je Zverev jaukao od bolova.
Posle informacije da neće moći da nastupa na Vimbldonu i da je za oporavak potrebno oko osam nedelja, od ponedeljka drugi reket sveta oglasio se iz bolnice i objavio detalje povrede.
„Svi imamo svoje putovanje u životu. Ovo je deo mog. Sledeće nedelje ću biti svetski broj dva, ali jutros sam morao na operaciju. Posle daljeg pregleda u Nemačkoj, dobili smo potvrdu da su mi pokidana sva tri bočna ligamenta desnog skočnog zgloba. Da bih se što pre vratio takmičenju, osigurao sam da svi ligamenti pravilno zarastu i da povratim punu stabilnost u zglobu, a operacija je bila najbolji izbor“, napisao je Zverev ispod fotografije iz bolničkog kreveta.
Nemac se zahvalio svima na podršci, a jedan od kolega koji mu je među prvima pružio podršku je i Novak Đoković.
Da je Zverev slavio u polufinalu Rolan Garosa, od ponedeljka bi se našao na prvom mestu ATP liste, međutim Nemcu se nije dalo, ali će svakako postići najveći uspeh karijere dolaskom na drugo mesto.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
SPORT
Rafa je izabrao – injekcije, trofej i na kraju štake /video/
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
SPORT
Nadal pod lupom – postoji li „tajno oružje“?
Australijski teniser Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
SPORT
Taj ludi Nik... /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala