- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Devojka od milion dolara“ osvojila svet pa doživela sunovrat – Britanka više ne živi u bajci

© AP Photo / Thibault CamusEma Radukanu
Ema Radukanu - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
Pratite nas
Ema Radukanu, britanska teniserka, pod znakom je pitanja za Vimbldon na kom je prošle sezone napravila jedan od važnijih uspeha u karijeri. Posle planetarne popularnosti koju je stekla prethodne godine titulom na US openu, mlada Britanka potpisala je mnoge ugovore i postala „devojka od milion dolara“, ali nakon toga ne uspeva da ostvari veći uspeh.
Kada se mlada Ema Radukanu prethodne sezone pojavila na Vimbldonu, Britancu su u njoj videli veliki talenat i nadu da su posle dugo godina dobili žensku tenisku zvezdu.
Iako je meč četvrtog kola na londonskoj travi predala zbog problema sa disanjem, Radukanu je nastila da oduševaljava javnost i uputila se na US open.
Po dolasku na Otvoreno prvenstvo Amerike, Radukanu je morala da prođe kvalifikacije da bi se našla u glavnom žrebu.
Želja, talenat i volja bili su veliki, a san je delovalo sve više dostižno kada je Britanka uspela da prođe kvalifikacije.
Neverovatna teniska bajka nastavila se tokom celog turnira, a Ema je na kraju u 18. godini osvojila US open i ujedno prvu titulu u karijeri.
Postala je tada planetarno popularna, a sponzori su se gotovo otimali oko nje zbog čega je postala vrtoglavo bogata i dobila nadimak „devojka od milion dolara“.
Radukanu je na US openu postala prva kvalifikantkinja koja je osvojila Grend slem i to bez izgubljenog seta, a ujedno je i oborila rekord sa najmanje odigranih mečeva pre osvajanja nekog trofeja.
Međutim, bajka kao da je i suviše kratko trajala jer posle uspeha prethodne sezone, Radukanu nije ostvarila značajnije rezultate.
Ove godine ispala je u trećem kolu Australijan opena, da bi na Rolan Garosu učešće završila već u drugom kolu.
Čekalo se da „eksplodira“ na travi, ali po dolasku u Notingem zabrinula je domaću publiku.
Talentovana Ema predala je meč Viktoriji Golubić u trenutku kada je gubila 4:3 u prvom setu, a razlozi zu bolovi u stomaku koje je pokušao da spreči i medicinski tim.
Posle meča u Notingemu, Radukanu je neizvesna za učešće na Vimbldonu što je i sama priznala jer nije umela da definiše povredu.
„Vrlo čudna povreda. Ne znam šta sam mogla da uradim drugačije. Sigurno je da neću pitati 'Gugl doktora' već ću da se posvetim ispitivanjima. Ne znam šta će biti sa Vimbldonom, nemam ideju. Očito sam razočarana i smatram da nemam sreću“, istakla je Radukanu.
Mlada Britanka nema sreće, ali nema ni formule za uspeh koje je bilo prethodno sezone.
Od početka godine Ema ima samo osam pobeda naspram 11 poraza, dok je sve češće zaštitno lice mnogih brendova.
Tenis koji je mlada Britanka rumunskog porekla igrala na pariskoj šljaci nije bio ni nalik onom koji je pokazivala u drugom delu prošle sezone.
Njeni agresivni udarci sa osnovne linije više kao da ne uspevaju da zaprete protivnicama, a pitanje je i kada će uopšte zbog nedefinisane povrede moći ponovo na teren.
Iako ima tek 19 godina i ima vremena za uspeh zanimljivo je da joj uspesi od prošle sezone nisu bili dovoljna motivacija za još veće uspehe.
I dalje je sigurno među najbogatijim teniserkama na svetu, ali moraće da nađe rešenje kako da se probije i među najbolje, ne samo kada je novac u pitanju.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
SPORT
Nadalova glavna tema i dalje Novak: „U najboljoj je poziciji da obori rekord“
Saša Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
SPORT
Zverev se javio iz bolnice – posle operacije objavio detalje povrede
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2022
SPORT
Rafa je izabrao – injekcije, trofej i na kraju štake /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala