- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Porazi Hrvatske? Sve je to normalno

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaSelektor Hrvatske Zlatko Dalić
Selektor Hrvatske Zlatko Dalić - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
Pratite nas
Srbija je izgubila od Norveške, Francuska od Danske, Belgija od Holandije, ali je Hrvatska pretrpela žestok i bolan šamar od Austrije, izgubiši u Osijeku ubedljivim rezultatom 3:0 na startu Lige nacija. Za hrvatskog fudbalskog vuka Iliju Lončarevića to nije nikakvo iznenađenje.
Retko ko je očekivao da će Hrvatska doživeti bolan poraz od Austrije na svom terenu i to čak sa tri lopte u mreži.
Ipak, jedan od onih koji smatraju da su porazi „kockastih“ postali normalna stvar jeste iskusni fudbalski trener Ilija Lončarević.
„Ne bih rekao ni da je ovaj poraz naša realnost niti da je reč o nekakvom šokantnom neuspehu. Glupo je stalno se čuditi nečemu što je postalo uobičajeno u hrvatskom fudbalu. U poslednje vreme i u pravim takmičarskim utakmicama u igri hrvatske nema discipline, kompaktnosti, organizacije i plana. Odbrana se raspada, veza puca, a napad je sterilan i čemu se onda čudimo kada utakmica u Ligi nacija ovako bude završena“, izjavio je Lončarević za Indeks.
Bivšem treneru Dinamo Zagreba i brojnih hrvatskih klubova ostaje nejasno zbog čega selektor Zlatko Dalić nije objasnio ambicije Hrvatske u Ligi nacija.
„Zašto mi Ligu nacija igramo kako igramo, to ne znam, ali to postaje sve veći problem. Da li je problem u Daliću ili u igračima? Nemam pojma, nisam u reprezentaciji i ne znam koji su ciljevi ekipe, ali je tačno da ovo postaje zabrinjavajuće. U redu, protiv Austrije možda i nisu igrali svi najbolji igrači, ali je okosnica ekipe bila tu. Igrao je Brozović, igrao je Kovačić, Pašalić je bio tu. Ušao je Modrić, tako da ne razumem alibije da je to bila rezervna ekipe. Raspali smo se u drugom poluvremenu. Čemu pozivanje Modrića i Brozovića iza koji je teška i naporna sezona? Ne vidi logičan razlog da teret utakmice sa Austrijom nisu mogli da preuzmu mladi igrači, nego je Luka Modrić morao da ulazi da spasava izgubljenu utakmicu. Puno toga je nejasno, ali da ne filozofiramo previše i da ne izmišljamo toplu vodu. Činjenica je da nemamo igru jer ne sledimo osnovne fudbalske zakonitosti. Kraj priče“, poručio je Lončarević za portal Indeks.hr.
Da stvari budu još gori po Hrvate, u ponedeljak ih očekuje gostovanje Francuskoj koja je izgubila od Danske (1:2), pa joj takođe ostaje da se vadi protiv Hrvata u reprizi Mundijala iz Rusije 2018. godine, kada su „trikolori“ slavili rezultatom 4:2.
Fudbaleri Srbije slave gol protiv Mađarske na prijateljskoj utakmici - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
SPORT
Srbija nije zaboravila košmarno veče u „Ljudskom vrtu“ i Vidićev odlazak u penziju – vreme je!
Dragan Stojković Piksi pred utakmicu sa Portugalijom - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
SPORT
Orlovi sa novim krilima lete na Slovence
Zabivaka - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
SPORT
Smetnja je i „ruski vuk“ – na delu je novo menjanje istorije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala