- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Orlovi sa novim krilima lete na Slovence

© Foto : FSSDragan Stojković Piksi pred utakmicu sa Portugalijom
Dragan Stojković Piksi pred utakmicu sa Portugalijom - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2022
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije loše je startovala u novoj sezoni Lige nacija pošto je na svom terenu poražena od Norveške (1:0), pa je u nedelju od 20.45 očekuje popravni kada stiže Slovenija.
Dragan Stojković Piksi nije bio ljut, niti razočaran na svoje izabranike jer je poručio da su se borili do poslednjeg minuta, ali je najavio promene.
Umor je ključni razlog što će Srbija na popravnom ispitu sa "promešanim kartama". Vrlo je verovatno da će selektor odmoriti protiv „janeza“ Filipa Kostića, Darka Lazovića, Sergeja Milinković-Savića, kao i još neke fudbalere koji su istrčali od prvog minuta na terenu u porazu od Norveške.
Andrija Živković ostavio je izuzetno pozitivan utisak na desnom krilu nakon što je zamenio Lazovića, svežinu je imao i Nemanja Radonjić koji je imao slabu minutažu u Benfiki gde je na pozajmici iz Olimpik Marseja, pa bi njih dvojica lako mogli da budu krila Orlova protiv Slovenije.
Takođe, Stojković je osim promena u sastavu ostavio i prostora za mogućnost da Srbija zaigra za dva špica, što se već dešavalo u prošlosti kada su zajedno ispred gola protivnika bitisali Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.
Novog fudbalera Juventusa ponovo nema na okupljanju Orlova, a Piksi je kao razlog naveo problem sa bolnim preponama za čije saniranje je potreban odmor.
Vlahovića nema, ali tu je Luka Jović koji je šansu protiv Holanda i drugova dobio sa klupe. Ovoga puta lako bi mogao centarfor Reala koji u Madridu praktično nije dobijao priliku da se nađe u startnih 11.
„Ovih nekoliko dana u razgovorima koje sam imao sa igračima, sve se svodi na iscrpljenost, umor, zasićenje. To je istina. Možete da vidite preko Mitrovića, Tadića, Sergeja i ostalih koji su imali ful sezonu. Zato i kažem da rezultate koji će se desiti u ovom periodu ne treba gledati ni kao čudo, ni kao tragediju. Smatram da je vreme da i neki drugi igrači dobiju šansu. Kada me neko pita što stavljam Jovića kada on ne igra u Realu. Pa kako da dobije na samopouzdanju? Ja u njih ne sumnjam, jedino me brinu psiha i fizika. Zato, biće promena u sastavu i protiv Slovenije, uz dužno poštovanje rivala, idemo na pobedu“, rekao je Dragan Stojković.
Slovenija je baš kao i Srbija loše startovala u Ligi nacija, izgubili su na svom terenu od Švedske rezultatom 2:0.
Dešavanja sa utakmice Srbija - Slovenija moći ćete da pratite uživo uz Sputnjik sport.
Zabivaka - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
SPORT
Smetnja je i „ruski vuk“ – na delu je novo menjanje istorije /video/
 Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
SPORT
Piksi uporedio Beograd i Osijek: „Osećate se malo prazno, ali Bože moj“
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
SPORT
Piksi najavio promene: Dvojica napadača da Srbija vrati samopouzdanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala