- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi najavio promene: Dvojica napadača da Srbija vrati samopouzdanje

© Foto : FSSDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
Pratite nas
Srbija je vezala dva poraza bez postignutog gola, a u nedelju od 20.45 na Marakani u meču drugog kola Lige nacija dočekuje Sloveniju. Selektor Dragan Stojković Piksi ne deluje zabrinuto, već samouvereno, u svom stilu poručuje da je vreme da Orlovi povrate samopouzdanje i da može da se desi da zaigraju sa dvojicom klasičnih napadača.
Najavio je promene u sastavu Dragan Stojković Piksi, što nikoga ne bi smelo i trebalo da čudi s obzirom na umor velikog broja igrača zbog naporne sezone, kao i na rezultat protiv Norveške, gde smo neočekivano poraženi golom Holanda.

„Veoma je teško fizički. Moramo da prihvatimo program, a to su četiri utakmice u deset dana. Vidimo da igrači nisu na stopostotnom nivou, što je normalno. Pokušaćemo da osvežimo tim sa novim imenima“, istakao je Piksi na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Dragan Stojković Piksi – selektor Srbije - Sputnik Srbija
Dragan Stojković Piksi
selektor Srbije
Kada je reč o dvojici napadača od samog početka, Stojković nije isključio takvu mogućnost.
„Ovo je jedna prilika da posle lošeg starta tražimo mogućnost da se povrati samopouzdanje. Da potvrdimo rejting koji imamo, a pobeda je jedina koja donosi spokojstvo i satisfakciju. Jedna od opcija je igrati sa dvojicom napadača, zašto da ne? Videćemo kako će igrači reagovati. Neki su imali šoštedu, a sa drugima smo pokušali da uigravamo linije. Želimo pobedu uz sav respekt prema Sloveniji, da povratimo ono što smo izgubili protiv Norveške", rekao je selektor Srbije.
Nije Piksi imao šta da zameri svojim izabranicima koji su pali pred Norvežanima, uprkos brojnim napadima, ali je njihova mreža ostala netaknuta.
„Zadovoljan sam pozitivnom reakcijom igrača u svlačionici. Videla se želja, nisu želeli da izgube bez borbe. Ono što rade je stil fudbala koji želimo da igramo. Model drugog poluvremena bismo morali da pokažemo protiv Slovenije. Na igračima je da pronađu motiv i poslednji atom snage. Da daju sve od sebe što mogu. Daleko od toga da mislimo da će biti laka utakmica, moramo dapsolutno ozbiljno da shvatimo", zaključio je Dragan Stojković.
Srpski sudija Srđan Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
SPORT
Zvezda ga ne voli, ali mu UEFA veruje – Srbin deli pravdu Italijanima i Nemcima
Piksi Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
SPORT
Srbija i Piksi to nisu zaslužili – šta bi bilo da se nismo plasirali na Mundijal?
Srbija Norveška  - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
SPORT
Opet je isplivala stara boljka – Srbija ne zna da „razbije“ bunker
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala