- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Opet je isplivala stara boljka – Srbija ne zna da „razbije“ bunker

© Sputnik / Radoje PantovićSrbija Norveška
Srbija Norveška  - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
Pratite nas
Srbija je pokušavala na sve načine, mučila se i napadala, ali nije uspela da „razbije“ bunker Norveške u prvom kolu Lige nacija (0:1), pa se još jednom na delu ispoljila stara boljka.
Piksijevi učenici atakovali su ka golu Norveške, ali bez pravog rešenja da se probije zgusnuta odbrana rivala koji je posle vodećeg gola Erlinga Brauta Holanda u 26. minutu bio striktno orijentisan na odbranu sopstvenog gola.
„Večeras se ponovo pokazala ta naša borba protiv niskog bloka. Prilično smo dobri kada ima prostora iza odbrane, ali ako ga nema, čini se da imamo samo plan A“, glasio je jedan od komentara na društvenim mrežama, koji na najbolji način opisuje sve ono što se 95 minuta dešavalo na terenu stadiona „Rajko Mitić“.
I zaista, Tadić, Sergej, Lukić i ostali vrhunski barataju loptom i mogu da ugroze svaku odbranu kada im se otvori slobodan prostor. To se posebno odnosi na krilne igrače poput Radonjića, Kostića, Živkovića, Lazovića, ali kada se odbrana suzbije i grupiše na malom prostoru, teško srpski fudbaleri pronalaze „pukotinu“.
Možda je tome značajno kumovao i umor koji je očigledan kod srpskih reprezentativaca jer se sezona odužila, a u deset dana nabijena su i četiri meča Lige nacija.
Dragan Stojković Piksi jasno je na delu mogao da se uveri u nemoć protiv „razbijanja“ bunkera, pa će u narednim utakmicama po svemu sudeći morati ozbiljno da poradi na tome kako bi u budućnosti Orlovi imali „plan B“ i kako bi uspevali da nađu put do protivničke mreže kada prostora za igru između linija praktično i nema.
Možda prva naredna prilika bude Slovenija sa kojom je meč drugog kola Lige nacija 5. juna, takođe na Marakani.
Piksi Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
SPORT
Srbija i Piksi to nisu zaslužili – šta bi bilo da se nismo plasirali na Mundijal?
Fudbaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
SPORT
Srbija žestoko napadala, ali je koštao trenutak nepažnje – poraz od Norveške u Beogradu!
Tamara Ranković i Andrea Pirlo - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
SPORT
Andrea Pirlo za Sputnjik: Sergej je elegantan, navijaću za Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala