- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija i Piksi to nisu zaslužili – šta bi bilo da se nismo plasirali na Mundijal?

© Sputnik / Radoje PantovićPiksi Srbija
Piksi Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
Pratite nas
Fudbaleri Srbije poraženi su na startu Lige nacija od Norveške (0:1), ali je sa tribina izostao vetar u leđa koji su igrom, rezultatima i odnosom prema nacionalnom grbu zaslužili Piksijevi učenici. Fudbalska Srbija je još jednom pala na ispitu!
Tek desetina stadiona „Rajko Mitić“ bila je ispunjena. S obzirom na to da je rival atraktivan jer u svojim redovima ima svetske zvezde poput Holanda i Edegora, i da je u pitanju zvaničan meč, meč Lige nacija, slobodno se može konstatovati da Piksi i Orlovi to apsolutno nisu zaslužili od fudbalske Srbije.
Zemlja sa gotovo sedam miliona selektora, zemlja koja živi za fudbal, ponovo je pala na ispitu kada je podrška nacionalnom timu u pitanju.
Plasirali su se na dominantan način fudbaleri Srbije na Mundijal u Kataru krajem godine i definitivno su zaslužili da imaju vetar u leđa. Da aplauz s tribina para nebo i da "grmljavina" bude nešto što će nositi Tadića, Kostića, Mitrovića i ostale kada je teško i kada ne ide.
Mora im se odati priznanje i što su se svi osim povređenog Dušana Vlahovića odazvali pozivu kormilara fudbalskog broda posle iscrpljujućih sezona u svojim klubovima.
Umesto da su otišli na zasluženi odmor sa porodicima, Orlovi su se - svi do jednog, sjatili u svoju bazu u Staroj Pazovi i za deset dana će odigrati čak četiri meča nove sezone Lige nacija.
Sve što se izdešavalo u četvrtak uveče na najvećem srpskom stadionu koji je bio poluprazan nije moglo da ne pogodi srpske reprezentativce. O tome je pričao i heroj Srbije i najbolji strelac u njenoj istoriji Aleksandar Mitrović.
Ne očekujem bolju podršku. Tribine nikada nisu pune – kako god mi da igramo.
Aleksandar Mitrović Srbija - Sputnik Srbija
Aleksandar Mitrović
najbolji strelac srpske reprezentacije
Mitrović je zahvalio ljudima koji su došli da bodre reprezentaciju.
Kada je rezultat u pitanju, poraz Srbija definitivno nije zaslužila. Imali su Tadić i drugovi više od igre, imali su više udaraca, lopta je bila daleko više u njihovom posedu 66-34%, ali je nedostajala sreća.
„Drugi poraz od kada smo se okupili, prvi poraz kod kuće. Nije bila lepa utakmica za oči, fizički jako zahtevna. Na kraju mislim da je nerešen rezultat bio najrealniji. NIsmo uspeli da uguramo loptu u gol, iako smo odigrali hrabro u drugom poluvremenu. Norvežani su se zatvorili i nismo mogli da probijemo taj blok“, rekao je Mitrović.
Srbiju već 5. juna očekuje novi izazov i nova utakmica na Marakani, gde će joj rival u drugom kolu Lige nacija biti Slovenija.
Teško je očekivati da će se bilo šta promeniti, s obzirom na to da je vreme u četvrtak uveče bilo idealno, nije bilo padavina, vetra. Postavlja se samo logično pitanje ko bi došao da gleda nacionalni tim da se Piksijevi Orlovi nisu plasirali na Mundijal? Tužno...
Fudbaleri Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
SPORT
Srbija žestoko napadala, ali je koštao trenutak nepažnje – poraz od Norveške u Beogradu!
Fudbaleri Srbije na utakmici sa Turskom u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
SPORT
Srbija izvlači korist iz takmičenja za koje se „zvezde“ ne zanimaju
Tamara Ranković i Andrea Pirlo - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
SPORT
Andrea Pirlo za Sputnjik: Sergej je elegantan, navijaću za Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala