- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Smetnja je i „ruski vuk“ – na delu je novo menjanje istorije /video/

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaZabivaka
Zabivaka - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
Pratite nas
Sankcionisanje svega što je rusko u sportu dostiže toliko besmislene razmere da je FIFA u najavi Mundijala u Kataru ove godine „izbrisala iz istorije“ Svetsko fudbalsko prvenstvo odigrano u Rusiji 2018. godine – koje je upravo FIFA organizovala i izražavala ponos zbog toga.
Ne samo da je ruskoj fudbalskoj reprezentaciji onemogućeno da se na terenu bori za plasman na Mundijal u Kataru već se iz istorije pokušava brisanje svega što ima veze sa Rusijom – a to je istorija i fudbala i same FIFA.
U poslednjem promotivnom snimku za Svetsko prvenstvo 2022. prikazani su detalji sa prethodnih takmičenja – ali tu nema momenata iz Rusije, a na meti „sankcija“ je čak i maskota, vuk Zabivaka.
Kako je Zabivaka bio zvanična maskota prethodnog Mundijala, negde je bilo očekivano da se nađe najbliže Laibu, raži koja je promovisana u maskotu predstojećeg takmičenja.
Ali, leteća raža u promotivnom snimku na kom prolazi pored simbola Svetskog prvenstva „ne sreće“ Zabivaku, ali su tu maskote nekih davnih takmičenja poput britanskog lava Vile ili brazilskog Fuleka.
„Kreator snimka je u poslednjem momentu, na zahtev FIFA, uklonio iz snimka deo gde se nalazi Zabivaka, iako je on trebalo da bude most između Mundijala 2018. i Mundijala 2022. godine. Uplašili su se vuka i poništili ga!“, rekao je ruski novinar Vasilije Konov, zamenik glavnog producenta televizije Meč.
Srpski sudija Srđan Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2022
SPORT
Zvezda ga ne voli, ali mu UEFA veruje – Srbin deli pravdu Italijanima i Nemcima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala