- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraj ili majstorica, pitanje je sad

© Foto : ABA ligaVolters i Mur
Volters i Mur - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2022
Pratite nas
Nastavlja se finalna serija ABA lige između Partizana i Crvene zvezde. Crveno-beli vode sa 2:1 u seriji, ali crno-beli igraju večeras od 18 časova i 30 minuta pred svojim navijačima. Doduše, u skraćenom kapacitetu zbog kazne koju je Parni valjak dobio. Pratite meč u tekstualnom prenosu uz Sputnjik.
Ukoliko Zvezda slavi na ovoj utakmici to će ujedno biti i kraj, ekipa Dejana Radonjića odbraniće titulu šampiona Jadrana, a u suprotnom cela serija otići će u peti meč, takozvanu majstoricu.
Podsećanja radi, crno-belima je zbog ponašanja navijača na prošloj utakmici izrečena privremena mera zabrane i deljenja karata koja ne dozvoljava Partizanu da otvori prvih deset redova tribine „A“, prvih 13 redova tribine „Bela loža“, celu tribinu „Parter 4 Senior“, celu tribinu Parter „B“, celu tribinu „Plava loža“, prvih 12 redova tribine „VIP loža“.
Trener Partizana Željko Obradović istakao je da njegov tim želi da izbori majstoricu.
Znamo da jedini način da nastavimo finalnu seriju je da pobedimo utakmicu. Da probamo da damo sve od sebe, kao što smo to uradili u poslednje dve utakmice. Borbenost koja je bila fantastična. Uz veliku želju da teren ne bude klizav kao što je bio u trećoj utakmici. Mislim da je zdravlje igrača obe ekipe najvažnije“, rekao je Obradović.
Kapiten crno-belih Rade Zagorac dotakao se i klizavog terena iz treće utakmice, a mnogi ljubitelji košarke se nadaju da takvih scena neće ponovo biti.
„Nastavlja se serija, nastavlja se nadmetanje. Mislim da je treća utakmica bila jako intenzivna, u svakom mogućem smislu. Vrlo je teško za igranje. Uslovi su bili teški za igranje u celoj seriji. Opet kažem, nema tu previše prostora za neke promene između utakmica. Nešto što uspemo da prilagodimo najviše na video sastancima, je u principu sve. Nastavljamo. Idemo po drugu pobedu i da se nastavi finalna serija“.
Jasan je i Dejan Radonjić, a i on ističe da bi voleo da košarka bude na prvom mestu.
„Želimo da odigramo dobru utakmicu u okonostima u kojima bi košarka bila na prvom mestu. Tu mislim na uslove za igrače, jer je parket bio izuzetno klizav i predstavljao je zaista veliki problem za sve. Da odigramo još borbenije, još čvršće i dođemo do rezultata koji želimo.“
Reči stratega crveno-belih potvrdio je i Stefan Marković, plejmejker crveno-belog tima.
„Očekuje nas još jedna utakmica u rasponu manjem od 48 sati u ovoj seriji. Želimo da odigramo čvrstu utakmicu, sa mnogo energije i nadam se da će uslovi biti dobri jer je klizav parket zaista bio problem svima koji su na njega izašli u sredu uveče“.
Sudije na utakmici biće Damir Javor, Sašo Petek i Luka Kardum, što znači da neće biti srpskih arbitara na ovoj utakmici.
Hala Aleksandar Nikolić - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2022
SPORT
Partizan oštro kažnjen, limitiran kapacitet Pionira na narednoj utakmici finala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala