- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Familija piše istoriju, a Stanković za Sputnjik poručuje: „Sin je već bolji od mene“

© Sputnik / Lola ĐorđevićDejan Stanković
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
Pratite nas
Dejan Stanković osvojio je sa Crvenom zvezdom i peti trofej, a u danu kada je odbranio duplu krunu iz Izraela je stigla vest da su se srpski Orlići - kadeti uzrasta do 17 godina, čiji je kapiten Dekijev sin Aleksandar, plasirali u polufinale Evropskog prvenstva. Ponosni tata poručio je za Sputnjik da je naslednik već bolji od njega!
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Bez prevelike pompe su Orlići pod komandom bivšeg krilnog fudbalera Crvene zvezde Radovana Krivokapića odleteli u Izrael na Evropsko prvenstvo da se odmere sa vršnjacima.
Familija, kako sami sebe nazivaju zbog neverovatne hemije i atmosfere koja vlada u ekipi, počela je redom da deli lekcije.
Hrvatska, Slovenija, preko Belgije, Turske i Španije, pravo do Danske i plasmana vrednog polufinala. Istorijski uspeh generacije 2005. kojom sa osmicom na leđima i trakom oko ruke komanduje naslednik Dejana Stankovića - Aleksandar.
Kako to život i fudbal znaju da režiraju - u danu kada je Zvezda ponovo savladala Partizan na svojoj Marakani, tata Dejan je prigrlio i peti trofej otkako je stigao u Zvezdu pre nepune tri sezone, dok je njegov naslednik asistirao za prvi gol Srbije koja će na kraju eliminisati Dansku (2:1) i plasirati se među četiri najbolje selekcije U17 na Starom kontinetu.
Reporter Sputnjika "zloupotrebio" je konferenciju po završetku Kupa Srbije da pita Stankovića seniora da li se čuo sa juniorom, i ukoliko jeste, ko je kome prvi čestitao. Sa osmehom na licu Dejan je bez pogovora pristao da prozbori nekoliko rečenica povodom velikog uspeha Aleksandra i njegove generacije.
„Čuli smo se. Gledao sam prvo poluvreme, dosta je bolje izgledao nego u prve dve utakmice. Nisam baš nešto preterano bio zadovoljan sa ta dva meča. Ali razumem i pritisak i tenzija, želja i volja. Nadošli su svi kao generacija. Ja im iz sveg srca čestitam. Selektoru Krivokapiću, svim članovima stručnog štaba, igračima. Ovo je jedan istorijski uspeh za tu generaciju, polufinale Evropskog prvenstva. A Aleksandar, već je bolji od mene“, odgovorio je Stanković za Sputnjik.
Naredni rival „Familiji“ biće reprezentacija Holandije koja je u četvrtfinalu posle velike borbe eliminisala Italiju.
Ali kao što je kapiten Orlića i mladog tima Intera Aleksandar Stanković poručio, oni su familija i za njih ne postoje granice. Tu su da ih pomeraju, da svakim danom budu sve bolji i da napreduju. Žele samo da igraju fudbal, da se nadmeću i gladni su uspeha.
Sa takvim pozitivnim stavom i nogama čvrsto na zemlji, jasno je da ova generacija iz „klase 2005“ može mnogo, može da pobedi svakog i još jednom da ispiše istoriju srpskog fudbala.
Kadeti Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
SPORT
Dečaci odveli Srbiju u polufinale Evropskog prvenstva!
Britanski fudbaler Rio Ferdinand tokom susreta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2022
SPORT
Englez nema dilemu: Vidić je „životinja“, ali ja sam najbolji u istoriji
Trener Partizana Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2022
SPORT
Partizan ostaje bez trenera: „Tako mora da bude“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala