- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda i Partizan u Evroligi? San i dalje traje

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićNikola Kalinić i Kevin Panter – KK Crvena zvezda protiv KK Partizan
Nikola Kalinić i Kevin Panter – KK Crvena zvezda protiv KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Nakon što je Crvena zvezda izborila finale ABA lige u kom će se boriti protiv Partizana, Aris Barkas, urednik „Jurohupsa“ objavio je informaciju da bi oba kluba mogla da se nađe u Evroligi naredne sezone.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Finale ABA lige posle dve majstorice igraće košarkaši Partizana i Crvene zvezde, a pobednik ima sigurno mesto u Evroligi.
Međutim, dugo se spekulisalo da bi oba srpska kluba mogla da igraju prestižno evropsko takmičenje, a sumnje je ponovo podgrejao Aris Barkas, urednik „Jurohupsa“.
„Sa Zvezdom i Partizanom u finalu ABA lige, gotovo je izvesno da će tri poslednja mesta/vajldkarta u Evroligi dobiti dva srpska kluba i Valensija“,, napisao je Barkas.
Nakon fajnal fora u Beogradu Đordi Bertomeu, predsednik Evrolige, bio je izuzetno oštar u naglašavanju da ne veruje da će dva srpska kluba igrati to takmičenje.
Ne očekujem da će dva srpska tima uskoro igrati u Evroligi u istoj sezoni. Neophodan uslov za to je da jedan od njih osvoji ABA ligu, a drugi Evrokup, što se ove godine neće dogoditi. Beograd je za nas sjajno tržište, zato smo i tu. Ovde imamo tim koji je godinama konkurentan – Crvenu zvezdu, Partizan je takođe tu, u budućnosti je moguće da oba igraju, ali u zavisnosti od broja klubova. Ne očekujem dva tima iz Beograda u Evroligi uskoro, ali je to budućnosti moguće“, rekao je Bertomeu.
Međutim, očekuje se sastanak Evrolige i svih klubova 25. maja, a sve je više glasina da će upravo nakon tog sastanka Bertomeu završiti mandat.
Kao ime naslednika pominje se Dejan Bodiroga.
Džejson Tejtum - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
SPORT
Boston uz Tejtuma furiozno izjednačio protiv Majamija
Košarkaši Zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
SPORT
Zvezda zakazala večiti derbi u finalu ABA lige!
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
SPORT
Glavna tema leta – Jokić i reprezentacija Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala