- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Glavna tema leta – Jokić i reprezentacija Srbije

© Sputnik / Aleksandar MilačićSvetislav Pešić
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
Pratite nas
Da li će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju Srbije ovog leta? To je pitanje koje pitanje muči ljubitelje košarke u Srbiji, a odgovor je probao da pruži selektor Orlova Svetislav Pešić. Nije dao konačni odgovor, ali je istakao da računa na Somborca.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Naravno, kada imate MVP-ja NBA lige, jasno je da će se mnogi nadati da ga vide na delu u dresu reprezentacije.
Jasno je i Pešiću da je to glavno pitanje, pa i sam prekaljeni selektor ističe da ga svi pitaju da li će Jokić igrati za reprezentaciju.
„U poslednje vreme, i sada kada sam kao gledalac bio na Fajnal-foru, dođu do mene i ozbiljni ljudi i klinci i svi pitaju hoće li igrati Jokić. I ja im kažem: Ne računamo na njega. Gledaju me i pitaju se da li je ovaj normalan. Šalu na stranu, važno je to pitanje. I on želi da igra i svi žele da igraju sa njim, i ja se nadam da će to da se desi. Jokić je fantastičan igrač, ali ja tražim ekipu i ja znam da je košarka kolektivni sport. Znam da u reprezentaciji ne moraju da igraju najbolji igrači i da trener treba da napravi ekipu od igrača koji nisu najbolji ali koji se najbolje razumeju. Košarka je sport u kojem ako hoćemo da osvajamo titule, uvek igramo neizvesne utakmice. Taj ukupan timski rezultat je važan, ali na kraju, odluke naravno u poslednjih nekoliko napada donose najbolji igrači i treneri. Za mene to pitanje o Jokiću nije nikakvo opterećenje, računamo na sve, pa i na Jokića“, rekao je selektor na televiziji K1.
Pešić je mnoge iznenadio nedavnom izjavom da će mu Nikola Kalinić biti glavni igrač ekipe. I dodaje sada da sa takvim rečima testira javnost u Srbiji.
„Možete misliti koje su sad prozivke na moj račun kada to kažem. Pošto sam ja čovek u godinama verovatno kažu ljudi: Starca ste doveli koji ništa ne razume. Ja ispitujem javnost tim mojim izjavama. Zovu i pitaju me kolege vaše: Jel vi stvarno mislite da je Kalinić najbolji? Kalinić je kompletan igrač koji je izuzetno napredovao. Igra na svim pozicijama, obavlja toliko velikih poslova za ekipu, vođa je Zvezdine igre. Jokić bez Kalinića - teško. Majkl Džordan bez Kukoča i Pipena nikad ne bi bio Džordan. Tako je i u reprezentaciji. Zna se ko su oni koji kose i oni koju vodu nose. Evropsko prvenstvo je daleka budućnost, sada nas čekaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Ne znamo tim, čekamo da se završe ABA i srpska liga da vidimo. Neki igrači moraju na operaciju, neki možda neće igrati Evropsko prvenstvo, neko mora da se odmori. Od 15. septembra do 15. juna traje sezona u Evropi, to je deset meseci i tu pauze nema. To su ogromna opterećenja, dolazi do povreda, zasićenja... Treba da vidimo ko u ovom trenutku mentalno i fizički može da igra. Imamo dve veoma zahtevne utakmice sa Letonijom i Belgijom. Ne znamo da li možemo da računamo na NBA igrače, jer odavno postoji ugovor između NBA i Fibe da je potrebno da se plati osiguranje i oni mogu da treniraju samo 28 dana sa ekipom. To šira publika ne zna i ne zanima ih, ali nas zanima kako se snaći“, rekao je Pešić.
Selektor Pešić nedavno je gostovao u „Miljanovom korneru“, kada je za Sputnjik govorio i o tome ima li ova generacija talente kao one iz Bormija ili Indijanapolisa, ali i ko je koga „bolje“ slušao – on sina Marka ili obrnuto:
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
SPORT
Kraj ili osvežavanje Efesove zlatne generacije?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala