- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novaka „put pakla“ vodi do trofeja – „mina“ ga čeka i pre Nadala

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021.
Novak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
Pratite nas
Baš kao što se pretpostavljalo nakon pada na ATP listi Rafaela Nadala, žreb Rolan Garosa odlučio je da se „kralj šljake“ i Novak Đoković sastanu već u četvrtfinalu. Put do trofeja nijednom neće biti lak, a najteža mina u polufinalu biće Karlos Alakaras, koji je već dokazao da može da pobedi i srpskog i španskog asa na istom turniru.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prvi reket sveta protiv svih potencijalnih protivnika na Rolan Garosu ima pozitivan skor, osim protiv Karlosa Alkarasa, španskog 19 – godišnjeg tenisera.
Ipak, Đokovićev put koji počinje u ponedeljak biće trnovit i kada se uzmu drugi rivali koji će ga sresti i pre četvrtfinala.
Novak se najpre bori protiv Jošihito Nišioke, zatim potencijalno protiv Aleksa Molčana, Džensona Bruksbija, a onda bi težak zadatak mogao da ga sačeka u četvrtom kolu.
Iako prvi reket sveta protiv Dijega Švarcmana ima skor od šest pobeda i nijednog poraza, „teniski Maradona“ igra odlično na šljaci i uvek je na toj podlozi pravio velike probleme srpskom asu.
Đoković dobro pamti susret sa Dijegom iz 2017. godine kada je Argentinac na Rolan Garosu osvojio dva seta i napravio pravu dramu.
Ukoliko Novak savlada Švarcamana, u četvrtfinalu nas očekuje „klasiko“ i 59. susret „kralja šljake“ i najboljeg tenisera sveta.
Poslednji duel odigrali su takođe na Rolan Garosu prethodne godine, ali u polufinalu, a slavio je Đoković.
Pobeda srpskog asa bila je veoma značajna jer je Španca eliminisao na mestu gde je on došao do istorijskih 13 trofeja.
Ipak, kada se pogledaju susreti na šljaci, Španac ima skor od 18 pobeda dok je Novak slavio samo osam puta.
Olakšavajuća okolnost za Novaka će možda biti bol u stopalu sa kojim se muči Nadal. Miler-Vajsova bolest izaziva jake bolove kod bivšeg broja jedan zbog čega je ranije eliminisan u Madridu u Rimu.
Novak je sa druge strane odigrao manji broj mečeva od početka godine nego inače i bilo mu je potrebno vremena da se vrati u formu.
Pobednik potencijalnog epskog duela ide na megdan mladom čudu iz Španije, Karlosu Alkarasu koji se ne plaši ni Srbina ni sunarodnika sa Majorke.
Alkaras je u Madridu pobedio i Novaka i Rafu u dva meča zaredom i pored njih dvojice glavni je favorit za osvajanje Rolan Garosa.
Mladi Španac moraće pre susreta sa prvim reketom sveta i španskim kraljem šljake da savlada između ostalog i Aleksandra Sašu Zvereva koga je takođe eliminisao u Madridu, odnosno pobedio ga rutinski u finalu.
Ukoliko ipak Nemac napravi čudo i eliminiše zahuktalog Španca Novaku ne bi bilo lako u polufinalu jer iako vodi u skoru protiv Zvereva , na šljaci su igrali samo dva puta i obojica imaju po pobedu.
Na drugoj strani žreba nalaze se i Stefanos Cicipas i Danil Medvedev koji bi Đokovića mogli da sačekaju u finalu.
Ukoliko to bude Grk srpskog asa očekuje još jedan paklen posao jer je Cicipas Novaku od prošlogodišnjeg finala „noćna mora“.
Stefanos je prethodne sezone poveo protiv Novaka sa 2:0 u setovima i prvi reket sveta morao je izuzetno da se namuči kako bi preokrenuo meč.
Teško je poverovati da bi u finalu suparnik mogao da bude Danil Medvedev, drugi reket sveta, jer je Rus bio odsutan zbog kile.
Kada se pojavio u Ženevi, Medvedev je želeo da odigra što više mečeva kako bi se spremio za parisku šljaku, ali to se nije dogodilo već je eliminisan od Rišara Gaskea u prvom kolu.
Jasno je da ni njegov povratak neće teći tako glatko, a ukoliko bi se našao u finalu sa Novakom bio bi to sigurno sjajan meč jer su njih dvojica samo jednom igrali na šljaci i to 2019. Godine u Monte Karlu i tada je slavio Rus.
Nema sumnje da bi sada Novak bio u prednosti jer je u Rimu dokazao da je u fantastičnoj formi.
Sa druge strane, Nadalu takođe neće biti lako koga god imao sa druge strane mreže zbog pomenutih bolova.
Španac se najpre suočava sa Džordanom Tompsonom, moguć je kasnije susret sa Stenom Vavrinkom, a potencijalni najteži zadatak pre meča sa Novakom mogao bi da ima u četvrtom kolu protiv Feliksa Ože Alijasima.
Kada su ostali srpski teniseri u pitanju, Miomir Kecmanović u Pariz stiže kao 28. nosilac i nema lak žreb.
Miša prvi meč igra protiv Tomasa Martina Ečevirija, zatim verovatno protiv Aleksandra Bublika, a u trećem kolu će ga potencijalno čekati Danil Medvedev ukoliko savlada Lasla Đerea.
Đere u prvom kolu igra protiv Rikarda Bernakisa, a ukoliko pobedi u drugom kolu već se sastaje sa ruskim asom.
Dušan Lajović takođe nema lak posao. Najpre se susreće sa Sebastijanom Baezom, a onda već u drugom kolu mogao bi da igra protiv Saše Zverev.
Filip Krajinović na startu Rolan Garosa igra protiv Rajlija Opelke, a ukoliko pobedi čega ga Alehandro Tabilo.
Olga Danilović koja se plasirala na Rolan Garos posle kvalifikacija prvo kolo igra protiv Dalme Galfi, dok se posle takođe uspešnih kvalifikacija Aleksandra Krunić sastaje sa Kamilom Rakhimovom.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
SPORT
Danteova osveta: Đoko, video, pobedio!
Centrani teren, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
SPORT
Nema Rusa i Belorusa? Nema ni bodovanja na Vimbldonu
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
SPORT
Đoković iskren: Ako pričamo o šljaci, Nadal uvek mora da bude prvi favorit
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala