- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković iskren: Ako pričamo o šljaci, Nadal uvek mora da bude prvi favorit

© AFP 2023 / ANDREAS SOLARONovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, sprema se za napad na Rolan Garos, a pred početak turnira izneo je očekivanja i istakao da je Rafael Nadal na šljaci uvek prvi favorit.
Jasno je da je Nadal najveća legenda Rolan Garosa, a dovoljno o svemu govori činjenica je osvojio 13 puta trofeja „Musketara“.
“Ako pričamo o šljaci i Rolan Garosu, Rafael Nadal uvek mora da bude vaš glavni favorit. Alkaras je fenomenalan, a tu sam i ja u konkurenciji za titulu na Rolan Garosu. Svestan sam da svi žele da ga osvoje, ali verujem u sebe. Osvajao sam ga ranije i znam šta je potrebno da to uradim ponovo", rekao je Novak Đoković.
Novaku je uvek potrebno vreme da se adaptira na šljaku, a to je on i učinio osvojivši turnir u Rimu.
"Šljaka je veoma zahtevna podloga, moraš mnogo da se trudiš kako fizički tako i mentalno i emocionalno i svi to znaju. Uvek mi je bilo potrebno nekoliko turnira da bih se prilagodio igranu na šljaci i potrebni nivo sam dostigao u Rimu. Trenirao sam protiv desnorukih igrača, a igraću protiv levorukih i tako da je to otežavajuće", rekao je najbolji teniser sveta.
Naravno, dodaje Đoković i Alkarasa u celu priču, ali ističe da je došao u Pariz da se bori za grend slem.
“Pričamo o favoritu na šljaci, na Rolan Garosu, a tu je i Alkaras koji je priča za sebe u poslednjih nekoliko meseci, jer je imao žestok napredak i u rezultatu, to je bio neverovatan skok. Osećam se da sam tu da se borim za svaki Grend Slem, verujem u svoje umeće da se borim za najprestižnije trofeje. Kao branilac titule, mislim da to mogu da uradim ponovo, to će mi biti cilj da ponovo uradim. Prilično sam svestan toga da želi mnogo igrača da stavi svoju ruku na trofej, bitno je da budem pravi u pravo vreme.
Prethodne sedmice Novak je proveo 369 nedelju na prvom mestu ATP liste, a na svom Instagramu je objavio sliku Nikole Tesle uz pomenuti broj. Novinare je zanimalo otkud baš ta objava.
“Veliki sam ljubitelj Nikole Tesle, on je rekao da se otkrivaju neke tajne univerzuma kada se razume tajna broja 369, nisam kompetentan ali me to interesuje. Pratili su me brojevi tokom karijere, neke stvari beležim, naizgled slučajnosti, ali ne postoji slučajnosti“, istakao je Nole.
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
SPORT
Dve Srpkinje na Rolan Garosu – Olga i Aleksandra u glavnom žrebu
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
SPORT
Đoković može na Nadala već u četvrtfinalu Rolan Garosa!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala