- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Danteova osveta: Đoko, video, pobedio!

© AFP 2023 / TIZIANA FABINovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Danteovom osvetom je novinar „La nuove busole“, italijanskog portala Andrea Zambrano nazvao šestu pobedu Novaka Đokovića na turniru u Rimu, istakavši da su italijanski sportski i politički lideri morali da aplaudiraju čoveku kome su upućivali najgore epitete tokom krize u Australiji na početku godine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Zambrano je podsetio da je Đoković bio meta napada italijanskih vlasti zbog svoje odluke da se ne vakciniše protiv virusa korona, a sa takvim diskursom nastavljeno je i uoči turnira u Rimu.
Novinar je posebno obratio pažnju na Nikolu Zingaretija, čelnika lacijalskog regiona koji je medicinsko izuzeće za Đokovića od strane australijskih vlasti nazvao odvratnim.
„To je loša privilegija i šamar u lice svima koji se bore protiv virusa korona“, govorio je Zingareti.
Pet meseci kasnije, navodi Zambrano, Zingareti je morao da aplaudira Đokoviću, kao da se ništa nije desilo.
„U najkraćem, Đoković nas je naučio tome da u sportu pobeđuje onaj koji je najbolji, a ne onaj koji je u dosluhu sa političkom moći. U teniskom rečniku – gem, set, meč. U rečniku Julija Cezara – Đoko (igrao), video, pobedio!“, zaključio je Zambrano.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
SPORT
Đoković ispunio san Italijanu: „Bilo je fantastično“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala