- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković ispunio san Italijanu: „Bilo je fantastično“

© AFP 2023 / ANDREAS SOLARONovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, ispunio je san Mateu Arnaldiju, italijanskom teniseru jer je u Rimu odradio trening sa njim.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dok se postepeno vraća u formu u Rimu, Novak Đoković svaki slobodan trenutak koristi da bude na terenu i trenira, a uvek voli da upozna i nove sparing partnere.
Novak se u „večnom gradu“ upoznao sa Mateom Arnaldijem, momkom rođenim 2001. godine koji i dalje traži svoju uzlaznu putanju.
To bi upravo mogao da bude Masters u Rimu gde je prošao kvalifikacije i prvi put igrao na turniru hiljadu serije, a i gde je ispunio san.
„Bilo je fantastično. Novak mi je oduvek bio idol i zato sam malo napet ušao na teren. Bio je neverovatan osećaj da razmenjujem udarce sa prvim na svetu. Moj trener se pobrinuo za planiranje treninga. Razmenio je nekoliko reči sa Novakovim trenerom. Nepotrebno je reći da sam odmah uskočio“, objasnio je mladi Arnaldi.
Talentovani Italijan nakon treninga bio je fasciniran igrom Đokovića.
„Tehnički je on izuzetno čvrst u poređenju sa ostalima sa kojima sam do sada igrao. Njegova lopta je veoma ravna i teško je igrati sa njom, čak i na šljaci. To vam oduzima vreme, ne možete da uradite ništa što imate na umu“, podelio je detalje sa treninga Arnaldi.
Italijanski teniser izgubio je na startu turnira od Marina Čilića, ali je izvukao važnu pouku iz tog meča.
„Posle prvog kola sa Čilićem i treninga sa prvim teniserom sveta, shvatio sam da je razlika sa najvećim u nivou samog tenisa, ali u načinu na koji se ponašaju u važnim trenucima. Um pravi razliku“, smatra Italijan posle važnog iskustva.
„Jedan sam sam već ostvario učešćem na Mastersu, zatim sam trenirao sa Đokovićem, tako da sam ispunio već dva. Ostaju grend slem i Top 10. Važno je sanjati“, zaključio je Arnaldi.
Italijan će pamtiti trening sa Đokovićem koji je na kraju na dominantan način uspeo da osvoji turnir u Rimu i tako dođe do 38. Mastersa u karijeri.
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
SPORT
Alkaras ponovio: Đoković je najbolji na svetu
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
SPORT
ATP oduzima bodove Vimbldonu zbog Rusa i Belorusa?
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
SPORT
Nemac je digao glas, a Novak ga je podržao: „Kada stignemo, već je prekasno“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala