- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemac je digao glas, a Novak ga je podržao: „Kada stignemo, već je prekasno“

© AP Photo / Andrew MedichiniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
Pratite nas
Novak Đoković pružio je podršku Nemcu ruskog porekla Aleksandru Zverevu, koji je bio primoran da igra polufinale i finale Madrida, u istom danu zbog loše organizacije, prouzrokovane katastrofalnom satnicom. Svestan je toga i prvi teniser sveta, ali kako je rekao, teško je tu bilo šta promeniti jer se ugovori o TV pravima unapred potpisuju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nemac Zverev je svoj polufinalni meč protiv Grka Cicipasa počeo tek oko 23 časa, pa je jasno da je suret ušao u novi dan, dan u kojem će svega nekoliko sati kasnije biti odigrano finale.
Upravo je u tom pomenutom finalu Zverev doživeo debakl, jer ga je uništio Španac Karlos Alkaras koji je prethodno eliminisao Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.
Zbog toga je Nemac ruskog porekla digao glas da je nehumano da se polufinale igra do jedan iza ponoći, a da onda usledi finale popodne ili predveče istog dana. Sa tim se složio i Novak Đoković.
„Pričao sam sa Sašom i on mi je rekao za to raspoređivanje susreta u Madridu. Saglasan sam potpuno sa njim po pomenutom pitanju. Kao igrač ne želite da okončate susret u 1.30 iza ponoći, da odete da spavate u četiri ijutru i onda igrate u finalu. Da se razumemo, ne kažem da Alkaras nije zaslužio titulu, ali sigurno da Zverev nije dobro spavao i da ga je nešto mučilo na terenu. Ipak, to je nešto što prevazilazi Madrid. I ovde imamo dva termina, dnevni i noćni. Razumem da na turniru žele da prodaju više karata i sve to oko TV prava. To stvara probleme kako turnir odmiče i zato igrači žele više da pričaju na tu temu. Ali, kada dođemo na turnir, već je prekasno, s obzirom na to da su ugovori sa televizijama potpisani, a o tome moramo prvo da pričamo. Razumem igrače koji zbog toga izlaze sa izjavama za medije, to je zbog toga što ne znaju kako to da promene“, istakao je Đoković koji na turniru u Rimu čeka bolje iz dvoboja Laslo Đere - Stan Vavrinka.
Podsetimo, Alkaras je u nedelju u finalu Mastersa u španskoj prestonici posle svega 63 minuta igre savladao Nemca Zvereva rezultatom 6:3, 6:1.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
SPORT
Novak je na pravom putu, ali je van terena pretrpeo još jedan udarac
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
SPORT
Buđenje gladijatora /video/
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
SPORT
Filip šokirao Andreja!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala