- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Buđenje gladijatora /video/

© AP Photo / Andrew MedichiniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2022
Pratite nas
Daleko je Aslan Karacev od igrača koji je učinio da Novak Đoković izgubi meč u Beogradu, ali je svaka pobeda maksimalnim rezultatom veoma važna za najboljeg tenisera sveta koji brusi formu za konačan cilj sezone na šljaci – Rolan Garos.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Đoković je posle Monte Karla, Madrida i Beograda stigao u Rim i odmah je ostvario „čistu“ pobedu u dva seta za sat i po vremena igre.
„Uvek može bolje, ali moram da budem zadovoljan pobedom protiv kvalitetnog protivnika koji je veoma čvrst i stabilan i stoji dosta blizu linije. Brzo igra, tako da ne daje mnogo vremena protivniku da se namesti na loptu. Dosta je grešio, mislim da mi je to olakšalo posao. Uspeo sam zadržim svoje servis gemove kada je trebalo. Solidno, može i bolje, nadam se tom boljem tenisu u narednim kolima. Uvek se nadate tome da ćete odigrati neke atraktivne poene i iz njih izaći kao pobednici i sve to proslaviti sa publikom. Oni to traže, energiju, uzbuđenje, borbu, žele dobar tenis. Imali smo nekoliko lepih poena, uvek je lepo igrati na ovom teniskom koloseumu", rekao je Đoković.
Đoković je imao problema sa podlogom, iako voli da proklizava, to je ovoga puta činio prilično nekontrolisano, ali je iz svega izlazio sa stilom – i osmehom.
Đoković je prikazao pregršt dobrih poteza, a u svemu se izdvaja poen koji je strpljivo gradio i na kraju ga završio niskim volejem.
Novak je tokom duela sa Karacevim pokazao i kako izgleda perfektan poen – kreće dubokim udarcem na osnovnu liniju, nastavlja se drop udarcem i finišira plasiranim forhendom daleko od rivala.
Svakako, bilo je i briljantnih direktnih udaraca, poput forhend paralele koja je pratila liniju, neuhvatljiva za rivala.
Đoković je stigao do ukupno 997. pobede, 60. u Rimu i u lepom raspoloženju očekuje nastavak takmičenja, a naredni rival mu je bolji iz duela između Lasla Đerea i Stena Vavrinke.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala