- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin ih je odveo na krov Evrope, a Nemci su ga bacili na margine: „Ne mislim da je tako“

© AP Photo / Pablo GarciaFilip Kostić Ajntraht
Filip Kostić Ajntraht - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
Pratite nas
Srpski reprezentativac Filip Kostić asistirao je kod jedinog gola Ajntrahta u finalu Lige Evrope protiv Rendžersa, na kraju je njegov tim posle penala podigrao trofej, a nemačka televizija nije posvetila ni sekund pažnje hitronogom Kragujevčaninu!? Razlog? Jasno je ko dan, samo da li su u pravu?
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U jeku glasina da će Kostić već ovog leta napustiti Ajntraht i preći u veći klub, očigledno su nemačke televizije svesno zaobišle Srbina koji ih je odveo na krov Evrope, i izjave uzimale od drugih fudbalera.
„Dosta je indikativno što igrač koji je imao ključni fudbalski potez na meču (asistencija) i dao najvažniji penal u seriji (za preuzimanje vođstva) nije dobio ni sekundu pažnje nemačke TV tokom slavlja, među deset sagovornika. Bukvalno su ga se setili kada je uzeo pehar u 00.15“, izneo je svoje viđenje situacije poznati sportski novinar i komentantor Vladimir Novaković na društvenim mrežama.
I zaista je bilo tako. Gomila novinarskih ekipa sjatila se na travu velelepnog fudbalskog zdanja „Ramos Sančes Pishuan“ i svi su eskivirali Filipa Kostića u prenosu uživo. Završio je neopravdano na marginama, jer mu se po svemu sudeći, zamera što želi da ode iz kluba. U igri su Inter i Roma za sada...
Ipak, pehar Lige Evrope i činjenica da će klub sa Majne igrati naredne sezone najjače fudbalsko takmičenje - Ligu šampiona, možda bi mogla drastično da promeni stvari. I to za 180 stepeni.
Tračak dodatne nade servirala je izjava trenera Olivera Glasnera koji je bio misteriozan, ali optimističan po pitanju statusa Srbina koji se sa šest asistencija „prošetao“ kroz Ligu Evrope (najbolji asistent). A špartao je kraj asove Barselone, Vest Hema, i bio je nezaustavljiv, potvrdivši da je zreo za najveće domete, gde će mu kruna dosadašnje karijere svakako biti Mundijal u Kataru sa Srbijom.
„Pričali smo na terenu posle meča, ali vam neću otkriti o čemu“, rekao je kratko Glasner.
Novinari su zatim konstatovali da je ovo Kostićev oproštajni meč od Ajntrahta, ali...
„Ne, ja ne mislim tako. Filip ima još godinu dana važeći ugovor sa nama. Pričali smo na terenu i ne mislim da mu je ovo poslednja utakmica za naš klub“, uporno je ponavljao trener novog šampiona Liga Evrope.
Kostiću i Ajntrahtu preostaje da uživaju u zasluženom trijumfu i činjenici da su ostali neporaženi tokom čitave sezone na evropskoj sceni. Čak 13 utakmica bez poraza je možda i najbolji pokazatelj da su Nemci zaslužili da zasednu na krov Evrope posle 42-godišnje pauze.
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
SPORT
Kostić „osvetio“ Zvezdu posle penala – pehar Lige Evrope ide u Frankfurt!
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
SPORT
Kroz špalir posut ružama... /video/
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
SPORT
Nemci na kragujevački pogon žele krov Evrope – ali pitaju se i „policajci“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala