- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemci na kragujevački pogon žele krov Evrope – ali pitaju se i „policajci“

© AP Photo / Joan MonfortFilip Kostić
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
Pratite nas
Srpski reprezentativac Filip Kostić će sa svojim Ajntrahtom iz Frankfurta odmeriti snage u finalu Liga Evrope sa Rendžersom od 21 čas u Sevilji. Biće to prilika da levonogi Kragujevčanin osvoji prvi trofej u karijeri. Pre dve godine stigao je s nemačkim klubom do polufinala LE, a sada je otišao korak dalje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sevilja je spremna za istinski spektakl kada će se od 21 čas na stadionu „Ramos Sančes Pishuan“ sudariti Nemci i Škoti. I jedni i drugi imaju istu ambiciju - da se domognu evropskog trofeja koji predugo čekaju.
Ajntraht se već jednom popeo na krov Starog kontinenta, učinio je to u sezoni 1979/80 kada je osvojio UEFA kup, sadašnju Ligu Evrope, dok su „policajci“ iz Glazgova podigli trofej Kupa pobednika kupova 1972. godine.
Ajnhraht predvođen Filipom Kostićem ove sezone predstavlja strah i trepet na evropskoj sceni, a na putu ka velikom finalu u Sevilji rušili su Ćavijevu Barselonu, kao i Vest Hem, pa su im svetske kladionice dodelile ulogu favorita protiv Rendžersa, koji je u osmini finala eliminisao srpskog šampiona Crvenu zvezdu.
„Ono što je Ajntraht uradio u polufinalu bilo je neverovatno. Poručio sam mojim izgračima da ne znam da li su najbolji igrači ili sam ja najbolji trener, ali smo zajedno, kao grupa, izuzetni. I samo zajedno možemo da budemo najbolji, da budemo šampioni. Najbolja stvar je kada možete da usrećite toliko ljudi, za nas je sve u ovom finalu“, poručio je Oliver Glasner, trener kluba sa Majne.
A ljudi o kojima priča Glasner, ima ih mnogo. Nemci su za svega nekoliko sati rasprodali svoju Arenu u Frankfurtu na kojoj će na video-bimu biti emitovano finale. Njih 50.000 uživaće u predstavi iz Sevilje, gde će njihov klub pokušati da ponovi uspeh iz 1980. godine.
Filipu Kostiću će to vrlo verovatno biti i poslednji meč za Ajntraht, s obzirom na to da su za njegove usluge zainteresovani veći klubovi.
Pre svih Inter, koji je spreman da sa njim potpiše ugovor na leto i da reši pitanje kompletne leve strane, po kojoj hitronogi Kragujevčanin, koji je sa Srbijom izborio plasman na Mundijal neumorno šparta.
A kako se u Andaluziji očekuje invazija Nemaca i Škota, tako su na čitavom gradu raspoređene jake policijske snage, i grad obezbeđuje čak 5.000 policajaca.
Jednostavno, Španci ne žele ništa ra prepuste slučaju, zatvorene su brojne ulice, spomenici su dobro obezbeđeni, pojačano je obezbeđenje u stanicama metroa, kao i na glavnim gradskim trgovima.
Ajntraht ili Rendžers, Nemci ili Škoti, odgovor bi trebalo da dobijemo oko 23 časa.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
SPORT
Mladi Srbi remijem otvorili Evropsko prvenstvo
Artjom Dzjuba u duelu sa fudbalerom Finske – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
SPORT
Turci kvare posao Zvezdi i Rusima
Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
SPORT
Stanojević se više ne nada: „Pratim kako to funkcioniše“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala