- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Suze Zvezdinog Amerikanca za kraj: „Umoran sam...“

© Foto : fiba.basketballLopta Mundobasketa u Kini
Lopta Mundobasketa u Kini - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Pratite nas
Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Amerikanac Omar Kuk završio je karijeru. On je odigrao poslednji meč u dresu Saragose, a po završetku susreta intervju je dao u suzama.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Podsetimo, Kuk je u sezoni 2007/2008 igrao za Zvezdu, posle čega je otišao u špansku Unikahu.
Igrao je još za Valensiju, Olimpiju Milano, Baskoniju, Lijetuvos Ritas, Budućnost, Estudijantes, Gran Kanariju, San Pablo Burgos i na kraju za Saragosu.
Sa Gran Kanarijom je 2020. godine osvojio FIBA Ligu šampiona, a svojevremeno sa Strazburom 2007. godine osvojio Euročelendž.
Dva puta je u Evroligi bio lider po asistencijama u sezoni, dva puta je bio najbolji asistent Crne gore i po jednom je to uspeo u Španiji, Litvaniji i ABA Ligi. Kuk je svojevremeno bio student Sent Džons univerziteta i Orlando Medžik ga je birao na NBA draftu 2001. godine kao 32. pika druge runde.
„Ovo će mi biti možda poslednja utakmica. Veoma sam umoran. Igram već 21 godinu. Duga karijera“, rekao je Kuk kroz suze.
Podsetimo, bivši plej Budućnosti bio je prvi stranac u istoriji reprezentacije Crne Gore. Kada se setimo Kukovih izdanja u crveno-belom dresu, možemo slobodno da konstatujemo da crveno-beli nisu imali, posebno tih godina, mnogo boljih stranaca od Kuka.
On se dokazao i u evropskoj košarci u kojoj je imao svoje mesto i sa 40 godina. Ostaće trag iza momka rođenog u Bruklinu.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
SPORT
Srbin nije tražio cveće, ali su se Amerikanci još jednom obrukali
Miloš Teodosić u dresu Virtusa iz Bolonje - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
SPORT
Srbin je mađioničar, a njegovi potezi teraju doktora za kafu da iskoči iz stolice /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala