- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin nije tražio cveće, ali su se Amerikanci još jednom obrukali

© AFP 2023 / EZRA SHAWNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2022
Pratite nas
„Niste se čak setili ni cveće da donesete i čestitate“, govorio je sportski komentator Milojko Pantić kada se igralo finale kupa 1991. godine između Crvene zvezde i Hajduka. Ta rečenica može da se primeni i na MVP nagradu Nikole Jokića. Najveće zvezde NBA se nisu setile ni da mu čestitaju nakon što je drugi put uzastopno poneo laskavu titulu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nikola Jokićdrugu godinu zaredom osvojio je titulu MVP-ja NBA lige i time dokazao da mu nema ravnog u ovom momentu. I dok je praksa da, barem u današnje vreme kada najveće zvezde ne silaze sa društvenih mreža, uslede čestitke... One su u velikoj meri izostale.
Posebno se to odnosi na one najveće zvezde u vidu Lebrona Džejmsa, Stefa Karija, Džejmsa Hardena, Janisa Adetokumba...
Razlozi mogu biti različiti. Pre svega Jokić je tamo stranac, pa su možda Amerikanci zbog toga imali određen otklon.
Potom, mnogi su i javno i tajno smatrali da je Džoel Embid, košarkaš Filadelfije, pravi odabir za MVP nagradu ove sezoe, a ne Jokić.
Na kraju je upravo Embid ispao najpošteniji i sam je čestitao Jokiću na pobedi i ove sezone. Podsećanja radi, Kamerunac je i prošle sezone bio u trci kada je morao takođe da pruži ruku genijalnom Somborcu.
Još jedna stvar koja se uzima kao otežavajući faktor po Nikolu je rana eliminacija u plej-ofu, ali, treba reći da „nije imao sa kim da igra“, posebno znajući za povrede Džamala Marija i Majkla Portera Juniora.
Zanimljivo je da je od većih imena javno Jokiću čestitao Ben Simons.
„Mislim da je Jokić MVP. Način na koji je nosio tim iako su nedostajli najbolji saigrači bio je neverovatan i inspirativan. On je ultimativni timski igrač“, rekao je Simons.
Mnoge brojke govore u prilog Jokića, te da nije bilo dileme da li je trebalo da dobije MVP nagradu ili ne.
Recimo, Srbin je ove sezone predvodio Denver u proseku poena, asistencija, skokova, pogođenih šuteva iz igre, indeksu korisnosti... Prvi je igrač koji je bio najbolji u timu u svakoj kategoriji.
Važno je istaći da su Denver Nagetsi bili značajno gori bez Jokića na terenu nego bilo koji drugi tim bez MVP kandidata, ali su u isto vreme sa Nikolombili za nijansu bolji nego što su to bili Filadelfija sa Embidom ili Milvoki sa Janisom.
Na kraju, treba reći da je Jokić dobio 65 glasova da bude MVP (za prvo mesto), naspram Embidovih 26.
Sa ove dve MVP nagrade, Jokić je iza sebe ostavio igrače kao što su Kobi Brajant, Šakil O Nil, Hakim Olajdžuvon i KevinGarnet koji su osvojili samo jedno MVP priznanje u karijeri.
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović protiv Njujork Niksa - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
SPORT
Novi nadimak i nova uloga za srpskog „snajpera“
Sudija sa pištaljkom na meču Evrolige - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
SPORT
Srpskog (još) nema, ruski je tu, ali – sa „fusnotom“
Vasilije Micić, srpski košarkaš - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
SPORT
Vasin veleslalom Turskom i Evropom – da li će se sad sklopiti kockice za NBA?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala