- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpskog (još) nema, ruski je tu, ali – sa „fusnotom“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaSudija sa pištaljkom na meču Evrolige
Sudija sa pištaljkom na meču Evrolige - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
Pratite nas
Virtus iz Bolonje osvajanjem Evrokupa obezbedio je plasman u Evroligu sledeće sezone. Zato je ovo dobar momenat da pogledamo ko će se sve sledeće sezone boriti u takmičenju čije će ovogodišnje izdanje dobiti epilog u Beogradu. Srpskog kluba (još) nema na listi, ruskog ima, ali - sa fusnotom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Naime, za sada je poznato da će se u sledećoj sezoni Evrolige boriti 11 prvobitnih klubova sa A licencom, a na to treba dodati i Bajern, Albu i Asvel koji takođe imaju višegodišnje licence.
Dakle, to je 14 učesnika. Plus Virtus iz Bolonje kao osvajač Evrokupa i Monako kao ekipa koja je ulaskom u TOP 8 Evrolige (ove sezone igrala kao šampion Evrokupa) osigurala mesto i sledeće sezone.
Preostaju dva mesta koja se dodeljuju putem specijalne pozivnice. Jedna od tih pozivnica trebalo bi da bude rezervisana za tim iz ABA lige, a nije definisano da to mora da bude šampion od ove sezone.
Prva nepoznanica je činjenica da li će neki od srpskih timova uspeti da se domogne pozivnice za sledeću sezonu, najverovatnije osvajanjem ABA lige. Partizan je prohodnost imao kroz Evrokup, ali je eliminisan u osmini finala od Burse i tako izgubio mogućnost. Ona je upala na kraju u ruke Miloša Teodosića i Virtusa.
Sada crno-belima, kao i Zvezdi, preostaje borba na Jadranu. Partizan igra u polufinalu protiv Budućnosti, Zvezda protiv Cedevita Olimpije.
Druga nepoznanica se tiče CSKA. Armejci imaju ugovor koji ih veže za Evroligu, ali poznato je da su već ove sezone suspendovani iz takmičenja, zajedno sa Uniksom i Zenitom.
Zato uz CSKA stoji fusnota. I dalje nije najjasnije da li će CSKA igrati sledeće sezone, odnosno da li će kao jedan od klubova osnivača biti suspendovan, što deluje kao verovatniji ishod.
Na sve to, treba reći da ovog leta Đordi Bertomeu napušta kormilo Evrolige, te da je celokupna budućnost ovog takmičenja pod znakom pitanja. U ovom trenutku niko ne može da garantuje da će Evroliga izgledati isto i sledeće sezone.
Timovi koji su osigurali mesto za sledeću sezonu:
Real Madrid, Barselona, Baskonija, Anadolu Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, Žalgiris, Makabi Tel Aviv, Bajern Minhen, Alba Berlin, Asvel, Monako, Olimpija Milano, CSKA (*), Virtus Bolonja.
I na to idu dve specijalne pozivnice. U slučaju eventualne suspenzije CSKA – tri specijalne pozivnice. Poznati sajt Jurohups pisao je već da je Partizan uz Valensiju jedan od prvih kandidata za dobijanje specijalne pozivnice.
U slučaju da se to dogodi, a Crvena zvezda osvoji ABA ligu, Srbija bi čak mogla da ima i dva predstavnika. Ali, o tom potom...
Čeka nas vrelo evropsko leto kada je klupska košarka u pitanju. Jednačina sa više, da ne kažemo - mnogo nepoznatih.
Srpski košarkaš Miloš Teodosić – Virtus Bolonja - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SPORT
Teodosićeva navika iz Rusije – pozovi „M“ za uspeh i užitak!
Dušan Domović Bulut - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SPORT
Dušan će ponovo „predavati“ basket Americi – u novoj ulozi! /foto, video/
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SPORT
Jokićev put od štale do MVP nagrade: „Kad budem star i debeo, pričaću deci...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala