- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Teodosićeva navika iz Rusije – pozovi „M“ za uspeh i užitak!

© Sputnik / Kseniя Bogdanova / Uđi u bazu fotografijaSrpski košarkaš Miloš Teodosić – Virtus Bolonja
Srpski košarkaš Miloš Teodosić – Virtus Bolonja - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Miloš Teodosić ponovo je pokazao da je jedan od najboljih plejmejkera koje je Evropa videla. Uveliko korača četvrtom decenijom, i sa 36 godina osvojio je Evrokup, odabran je u prvu petorku takmičenja, izabran za MVP finala. Dovoljno da mu se još jednom pokloni košarkaški svet i konstatuje da će se takav majstor teško skorije ponovo pojaviti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Čuveni film Alfreda Hičkoka nosi naziv „Pozovi M radi ubistva“, a mi možemo da ga preformulišemo i kažemo „Pozovi M(iloša) radi uspeha“. Ili košarkaškog užitka... Mada, neće mnogi propustiti šansu da nazovu Milošakošarkaškim ubicom. Nadasve, njegov košarkaški genij posebno dolazi do izražaja kada se zna da dobrano gazi četvrtu deceniju života. Zaista fascinantno.
Dovoljno je Teo i dalje mlad i jak da može giganta Virtus iz Bolonje da vrati na staze stare slave, da ga uvede u Evroligu, da u finalu protiv Burse postigne 21 poen iz ukupan indeks korisnosti – 15.
Na sve je nakalemio i tri asistencije. Dovoljno za zvanje najboljeg igrača finala Evrokupa.
Dovoljno za trofej. Dovoljno da čuvena dvorana Paladoca ponovo uživa u najboljoj košarci Starog kontinenta sledeće sezone.
Na kraju, dovoljno i da Dušan Alimpijević završi na drugom mestu kao trener Burse (i to uspeh iz snova, istorijski rezultat za turski klub).
Naravno, niko ne može i ne sme da kaže da je ovo bio slučajan blesak Teodosića, jedno dobro veče, jer je odabran i u najbolju petorku Evrokupa za celu sezonu. Završio ju je sa 11,5 poena u proseku, čak 7,9 asistencija po utakmici, a tome je dodavao i dva skoka za ukupan prosečan indeks od 15,7. Dakle, bio je konstantno dobar.
Kako mu to uspeva, čak i u ovako poznom delu karijere, pitaće se neko. Možda je za sve kriva navika iz Rusije.
Teodosić je do prvih većih klupskih uspeha došao sa Olimpijakosom sa kojim je dva puta osvajao Kup Grčke, mada je i pre toga u dresu FMP Železnika osvajao Kup naše zemlje.
Ipak, najveći zaokret u Teodosićevoj prebogatoj karijeri dogodio se kada je prešao u ruski CSKA iz Moskve. U dresu Armejaca srpski maestro se formirao do kraja kao igrač i dodao je sebi onu ključnu osobinu, koju možda nije imao ranije, a koja će ga kasnije pratiti: umeće pobeđivanja i osvajanja trofeja!
Teo je u dresu CSKA osvojio čak šest VTB liga, od 2012. do 2017. godine je dizao trofeje i to mu je prešlo u naviku. Bio je dva puta MVP plej-ofa VTB lige, kao i dva puta šampion ruske PBL lige.
Na sve to, sa Moskovljanima je osvojio prvu, a možda će se ispostaviti i jedinu Evroligu. Bilo je to 2016. godine. Istini za volju, bio je MVP Evrolige 2010. godine dok je nosio dres Olimpijakosa, ali - bez ekipnog uspeha. Zato je CSKA bio najvažnija stanica u karijeri za pamćenje ovog Valjevca.

Miloš je bio veoma važan igrač za CSKA. Ponosam sam što je baš iz Moskve otišao u NBA da ispuni svoj san. Dugo se lomio, bio je na 50% šansi da ostane kod nas i isto toliko da ode. Razumeo sam ga i pomogao mu da slobodno odluči“ – rekao je jednom prilikom trener CSKA Dimitris Itudis.

Da bi se pobrojali svi njegovi uspesi u prebogatoj karijeri potrebno je vremena.
Prvak Evrolige sa CSKA (2016), šampion Evrokupa sa Virtusom (2022), srebrni na Olimpijskim igrama u Riju (2016), na Svetskom prvenstvu u Španiji (2014) i Evropskom prvenstvu u Poljskoj (2009) u dresu Srbije.
Nećemo zaboraviti ni tri zlata u mlađim kategorijama.
Bio je MVP Evrolige (2010), MVP finala Evrokupa (2022), izabran je u tim dekade Evrolige od 2010. do 2020. godine. Teo je bio i MVP regularnog dela Evrokupa 2020. i 2021. godine.
Sa CSKA se nabrao trofeja i uspeha, u Grčkoj i Srbiji su mu merak bili trofeji Kupa, u Italiji je bio šampion prošle sezone, kao i osvajač Superkupa. Naravno sve to uz MVP nagradu, kako i dolikuje.
Važno je dodati da je Teodosić uspeo da se oproba i u NBA ligi gde je nosio dres Los Anđeles Klipersa od 2017. do 2019. godine. Sa NBA nivoa sišao je dva stepenika niže do Evrokupa, a od sledeće sezone ćemo ga ponovo gledati u Evroligi.
Vraća se na "mesto zločina". Kada je potpisao za Virtus jasno je dato do znanja da je ideja da se klub vrati na najviši nivo, a sada je Teodosićopravdao račun.
Misija je uspešna. Posle Saše Danilovića, Bolonja će još dugo pamtiti još jednog Srbina. Podsećanja radi, Teo je u julu 2021. godine potpisao dvogodišnji ugovor sa Virtusom, pa je sva prilika da ćemo ga još gledati u crno-beloj opremi velikana iz Paladoca dvorane.
Kada se sve ovo stavi u račun, pa onda podvuče crta, dolazi se do zaključka da Evropa nije imala mnogo plejmejkera ovakvog kova. Da je i dobar, i efikasan i atraktivan za gledanje. Pada na pamet odmah Dejan Bodiroga, golicaju sećanja potezi Dimitrisa Dijamantidisa, Dražena Petrovića, Šarunasa Jasikevičijusa, Teodorasa Papalukasa, AleksandraĐorđevića...
Miloš Teodosićima zacrtano mesto među ovim velikanima. To je pokazao i sinoć u 36. godini. I pokazao je da ga još drže navike (pobeđivanja) koje je stekao u ruskom CSKA.
Rečju – majstor.
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SPORT
Jokićev put od štale do MVP nagrade: „Kad budem star i debeo, pričaću deci...“
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SPORT
Jokić zvanično opet MVP: Najlaganiji tamburaški kas za ponos i istoriju! /video/
Srpski košarkaš Miloš Teodosić – Virtus Bolonja - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2022
SPORT
Bolonja slavi Teodosića – Srbin odveo Virtus u Evroligu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala