- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novi nadimak i nova uloga za srpskog „snajpera“

© AP Photo / Jessie AlchehSrpski košarkaš Bogdan Bogdanović protiv Njujork Niksa
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović protiv Njujork Niksa - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlanta Hoksa, protekle sezone u NBA ligi dobio je i novi nadimak, ali i novu ulogu u timu. Postao je snažna podrška saigračima iz pozicije „šestog igrača“, a nije se libio ni da uzme šuteve kada bi se lomio meč.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Da nije bilo povreda, sigurno da bi sezonom iza nas bio još zadovoljniji. Evo kako je ona izgledala...
Srpski „snajper“ oduvek je bio poznat po ubojitim šutevima i po tome da trojkama maltretira protivnike, a pored nadimka Bogi u Atlanti su dodali reč „Bakets“, koja se obično „lepi“ izrazitim šuterima, i nije redak u NBA istorijatu.
Mada, ima i izuzetaka, jer je i sam Džimi Batler, odnosno Džimi Bakets po nadimku, objasnio da ga je dobio i pre nego što se šuterski pokazao u karijeri. A, kasnije se i pokazalo da nije izrazit, čist šuter.
Zato Bogdanović jeste. I zato se Atlantinim navijačima i ljudima koji vode društvene mreže Hoksa taj dodatak nadimku sve više dopada, pa su ga iskoristili i u rekapitulaciji najboljih poteza srpskog košarkaša.
To je sve zapalo i Bogdanu za oko, a po reakciji se čini da mu se i sviđa novi nadimak.
U protekloj sezoni Bogdanović je na 63 utakmice regularne sezone (23 kao starter) u proseku beležio 15,1 poen (43% iz igre, 36,8% za tri), četiri skoka i 3,1 asistenciju.
„Mislim da sam u prethodnoj sezoni napredovao u nekim aspektima – više sam prodirao do koša, češće sam uspevao da iznudim slobodna bacanja, imao sam više pokušaja sad poludistance. Nastaviću da radim u tom smeru. Ako budem snažniji pred sledeću sezonu, na tom polju mogu mnogo da napredujem. Mislim da ću tada biti prava opasnost za protivničke odbrane. Verujem u naporan rad i nastaviću da verujem u svoju rutinu. Ja sam takav“, rekao je Bogdanović u odjavi sezone.
Jasno je i po ovoj izjavi da se Bogdan oštri da sledeće sezone pokaže sebe u najsvetlijem izdanju do sada, očigledno ponovo u dresu Atlante sa kojom je ovoga puta eliminisan od Majamija (1:4) u prvoj rundi plej-ofa.
Pored novog nadimka, uočljivo je da je dobio i novu poziciju u timu. Početak sezone bio je klimav zbog povreda, ali i virusa korona, a onda je trener Nejt Mekmilan u januaru odlučio da Bogdana stavi u poziciju šestog igrača, odnosno nekoga ko sa klupe ulazi u igru i doprinosi timu, dok je u prvu petorku gurnuo Kevina Ertera.
Zato je Bogdan od 63 meča kao starter krenuo u 23 navrata, dakle, više puta je bio na klupi nego u startnoj postavi.
U odnosu na prošlu sezonu, Bogdanović je za nijansu pružao slabije brojke, ali je opet bio treći najbolji strelac tima.
Atlanta je davala više poena kada je Bogdan bio na terenu, nego kada je bio na klupi i to mnogo govori (118,9 poena na 100 poseda naspram 114,2 poena na 100 poseda). Čak je i po odbrambenim statistikama srpski košarkaš bio među najboljima u timu.
Kako ističu američki mediji, Bogdanović je malo pao u šutu, ali je podigao broj odlazaka na liniju za slobodna bacanja, a smanjio je i broj grešaka i izgubljenih lopti. Često je uzimao važne šuteve, što pokazuje da uz Treja Janga želi da bude lider tima, pa je tako učestvovao i preokretima u poslednjoj četvrtini kojih je bilo nekoliko.
Oni koji pomno prate dešavanja u Atlanti ističu da navijači Hoksa vole Bogdana, ali i da ga i saigrači „gotive“ (pomaže im u košarkaškim stvarima na treningu, tu je da ih uteši kada pogreše).
Bogdanović ima važeći ugovor sa Hoksima za sezonu 2022/2023, a za sezonu posle te ima „igračku opciju“ – sam će izabrati da li će produžiti ugovor ili će „ispitati tržište“ kao neograničeni slobodni agent. Za obe sezone ima garantovanih 18.000.000 dolara.
Po svemu sudeći, Bogdana ćemo i sledeće sezone gledati u Atlanti. Videćemo u kojoj ulozi. Za nadimak već znamo.
Vasilije Micić, srpski košarkaš - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
SPORT
Vasin veleslalom Turskom i Evropom – da li će se sad sklopiti kockice za NBA?
Boston Milvoki - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
SPORT
Tejtum jači od Janisa – Boston izborio majstoricu, Golden Stejt lako do finala Zapada
Srpski košarkaš – Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
SPORT
Kažeš MVP, misliš Srbija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala