- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tejtum jači od Janisa – Boston izborio majstoricu, Golden Stejt lako do finala Zapada

© AP Photo / Morry GashBoston Milvoki
Boston Milvoki - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
Pratite nas
Košarkaši Bostona uspeli su da savladaju u gostima Milvoki Bakse rezultatom 108:95 i da izjednače na 3:3 u polufinalnoj seriji plej-ofa. I dok će pomenuti rivali morati kroz sedmi meč da traže kartu do finala, Golden Stejt je eliminisao Memfis ukupnim rezultatom 4:2, a u šestom meču rezultat u Kaliforniji bio je ubedljivih 110:96.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Spektakularnu utakmicu odigrali su Boston i aktuelni vladari NBA lige Milvoki Baksi.
Čak deset pogođenih trojki više imali su Seltiksi i upravo im je ta činjenica obezbedila da "kupe" sebi majstoricu u kojoj će biti domaćini.
Čak tri puta je u polufinaloj seriji plej-ofa Istočne konferencije Boston morao da juri zaostatak i sva tri puta je uspevao da se vrati.
Neverovatnu borbu u šestom meču vodili su Džejson Tejtum i Janis Adetokumbo. Amerikanac je ubacio 46 poena, imao je devet skokova i četiri asistencije za gotovo 43 minuta provedenih na parketu, a s druge strane mu je parirao Janis Adetokumbo koji se zaustavio na 44 poena, uz 20 skokova i šest asistencija.
Boston je krenuo silovito od prvog minuta, znali su da nemaju pravo na grešku i prvu deonicu rešili su u svoju korist rezultatom 28:26. Druga je, čini se bila ključna, jer su Seltiksi tada odličnom odbranom uspeli da spuste Bakse na svega 17 poena, dok su oni postigli 25, te su sa dvocifrenom razlikom otišli na veliki odmor - 53:43.
Tejtum je bio nezadrživ, nezaustavljiv. Od pomenutih 46 poena iz 32 pokušaja iz igre i procentom šuta od 52 odsto, odnosno 17 pogođenih šuteva, čak sedam puta je bio precizan za tri poena.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
SPORT
Jokićev bivši saigrač za Sputnjik: Nestvarno – dođeš iz Srbije i budeš bolji od vanzemaljaca
Ipak, ne bi Tejtum sam dobio ovaj meč za to je imao svesrdnu podršku saigrača, najpre od Markusa Smarta koji je postigao 21 poen, dok je Džejlen Braun imao jedan više.
S druge strane, fizički dominantni Grk koji je u uvodnih sedam i po minuta bio bez promašaja i već je na svom kontu imao 15 poena, nije ima adekvatnu podršku saigrača. Džru Holidej je ubacio 17 poena, Pet Konington 14, i samim tim Baksi nisu imali snage da sve reše u šestom meču i izbore se za finale Istoka.
U nedelju će biti odigrana majstorica, ali u Bostonu, pa je jasno da će Milvokiju biti jako teško da ponovi brejk iz prethodnog susreta kada su gostovali Bostonu.
I dok je u sudaru Bostona i Milvokija sve obilovalo dramom i činjenicom da će biti odigrana majstorica, Golden Stejt se praktično "prošetao" do finala Zapada preko Memfisa.
Doduše, Grizlijima je bilo teško da igraju bez svog najboljeg košarkaša Dža Morenta koji je završio sezonu zbog istegnuća ligamenata kolena.
Iako im Morent nije falio u prethodnom susretu u kojem su Grizliji "pojeli" Ratnike rezultatom 134:95, ovoga puta se to nije dogodilo.
Kari, Tompson i ekipa pobedili su Memfis 110:96, čime su rezultatom 4:2 u seriji izborili finale.
Klej Tompson bio je najefikasniji u taboru Ratnika sa 30 poena, osam skokova i dve asistencije, dok je Stef Kari brojao do 29, imao je sedam poena i pet skokova.
Najbolji kod Memfisa bio je Bruks, ali ni njegovih 30 poena nisu bili dovoljni da se ozbiljnije ugroze Voriorsi.
Košarkaši CSKA iz Moskve pred duel sa Fenerbahčeom u Evroligi - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
SPORT
Suspendovani iz Evrope, ali na srpski pogon dominiraju u VTB ligi
Srpski košarkaš – Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
SPORT
Kažeš MVP, misliš Srbija
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
SPORT
Dva smo sveta različita: Jokić čini saigrače boljima, a Embid ih „gasi“ izjavama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala