- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićev bivši saigrač za Sputnjik: Nestvarno – dođeš iz Srbije i budeš bolji od vanzemaljaca

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Nikola Jokić osvojio je MVP titulu u NBA ligi i to drugu godinu zaredom. I on je morao od nečega da počne, a jedan od saigrača u Megi koji mu je mnogo pomogao u razvoju na startu karijere bio je Nenad Miljenović. Plejmejker Dinamo Bukurešta za Sputnjik govori o uspehu najboljeg košarkaša sveta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Miljenović i Jokić igrali su zajedno u Megi, tako da se odavno i dobro poznaju.
Miljenović, koji trenutno brani boje Dinama iz Bukurešta, ističe da je pratio priču oko izbora za MVP nagradu i da je ona otišla u prave ruke.

Zasluženo! Dosta pratim NBA ligu i dosta pratim američke medije. Oni često vole da prave narative oko igrača koji nisu dobijali nagradu. Vole da prave narativ ko treba da je dobije. Ove godine početkom sezone spominjao se Stef Kari, potom i Embid, pa se u jednom trenutku uključio Janis. Ali, Jokić je bio toliko najbolji da su odustali. Bili su u fazonu: 'OK, daćemo Jokiću'. Stvarno je najbolji“, kaže Miljenović na početku razgovora za Sputnjik.

Ističe Miljenović da je NBA bio raspoložen da uruči nekome drugome nagradu, te da bi to bio Embid, da Jokić nije bio tako dobar.
Pratim dugo NBA, znam da stvarno vole da daju nekom novom. Mislim da bi dali Embidu da je Jokić bio iole lošiji. Da je bilo 50:50, dali bi Embidu. Prosto je Nikola bio najbolji, bilo bi nezasluženo da je bilo ko drugi dobio, zaista“.
Kobi Brajant osvojio je samo jednu MVP titulu. To je informacija koja dovoljno pokazuje koliko je Jokić već sada napravio istorijske uspehe. Ostaće upamćen i upisan u košarkaškim almanasima NBA lige.
„Mnogo zavisi od sezone do sezone i toga ko ti je glavni konkurent, od brojki. Dešava se da bi možda Embid od proteklih sedam bio MVP u njih pet sa ovakvom sezonom, ali ovaj put nije mogao zbog Jokića. Zavisi malo i od narativa. Važan je prvo uspeh ekipe, pa ako možda nema niko da se istakao od najboljih ekipa, onda kažu važne su i brojke“, ističe Miljenović.
Dok su Nenad i Nikola igrali u Megi, nisu mogli ni da sanjaju da će neko iz te generacije uspeti da bude bolji od košarkaških „vanzemaljaca“.
„Nenormalan uspeh. Ne mogu da objasnim koliko je to velika nagrada kada si najbolji u konkurenciji igrača koji su kao vanzemaljci, poput Durenta, Karija i Lebrona... I onda dođe neko iz Srbije i bude najbolji u ligi u kojoj se tako teško uspeva. U današnje vreme je atletika na nivou na kom nikada nije bila... Stvarno nestvaran uspeh, zaista“.
Koliko je Miljenoviću drago što je kao plejmejker učestvovao u razvoju dvostrukog najboljeg košarkaša na planeti?
„Bio bi on i bez mene najbolji. Čast mi je što sam imao priliku da igram sa njim, igrali smo odličnu košarku tokom dve sezone. To pamtim i toga volim da se setim. Joka je kao momak izuzetan, specifičan, čujemo se s vremena na vreme i jako mi je drago što je uspeo. Nismo mogli da naslutimo, za nas su ti NBA igrači, dok ne dođeš do tog nivoa, deluju kao vanzemaljci. Ne možeš da misliš da će neko od vas biti bolji od Džejmsa ili Kevina Durenta. To je maltene nepojmljivo“.
Pitaju se košarkaški zaljubljenici, može li Jokićtreći put zaredom do MVP nagrade.
„On da bi bio treći put MVP, morao bi da bude 20% ili 30% bolji od drugog. Ne može niko da me ubedi da nisu mogli da pronađu argument da Džejms bude još tri puta MVP. Ali oni vole da daju nekom novom. Ako je pola-pola, dali bi nekoj novoj zvezdi. Morent će biti kandidat, ako ostane zdrav. On je neko kome bi rado dali. I Embidu i Morentu, možda Bukeru. Toliko su želeli i ove sezone da daju nekome drugom, ali su kasnije shvatili da ne mogu da ne daju Jokiću titulu“, zaključio je Miljenović.
Miljenović je ove sezone igrao u Rumuniji u dresu Dinama iz Bukurešta. Pitali smo ga za kraj da nam malo približi tamošnje uslove lige.
„Novac je garantovan, mislim da će liga ići samo na gore. Ulažu, dolaze sve bolji igrači. Kluž je recimo bio na pobedu od Fajnal fora Lige šampiona, a nije osvojio Kup. Ima dobrih ekipa", rekao je Miljenović i dodao da se druži i čuje sa Stefanom Birčevićem sa kojim se zna iz Radničkog.
Vasilije Micić i Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SPORT
Zašto Vasilije nije u Nikolinom društvu?
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
SPORT
Maestralni Dončić vodio do majstorice – Embid nedovoljno dobar za Majami
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala