- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zašto Vasilije nije u Nikolinom društvu?

© AFP 2023 / INA FASSBENDERVasilije Micić i Nikola Mirotić
Vasilije Micić i Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
Pratite nas
Sezona Evrolige se približava kraju, odranije je Vasilije Micić proglašen kao dobitnik Alfonso Ford trofeja, a sada je objavljena i idealna petorka u kojoj nema srpskog plejmejkera, ali je tu Nikola Mirotić.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Među najboljima su košarkaš Barselone Nikola Mirotić, Šejn Larkin iz Anadolu Efesa, Majk Džejms iz Monaka, Saša Vezenkov iz Olimpijakosa i centar Real Madrida Valter Tavares, saopšteno je na sajtu elitnog takmičenja.
U najboljoj petorci nema prošlogodišnjeg MVP-ija Vasilija Micića, plejmejkera Efesa i ove sezone najboljeg strelca Evrolige.
Možemo malo da se našalimo pa da pitamo Evroligu da nije možda zaboravila na srpskog plejmejkera koji kvalitetom svakako zaslužuje da se nađe među petoricom najboljih.
Na njegovoj poziciji našli su se Šejn Larkin i Majk Džejms. Dakle, klupski prijatelj dobio je prednost u odnosu na Micića.
Isto važi i za Džejmsa koji je vodio Monako skoro do Fajnal fora. Monako je eliminisan u četvrtfinalu posle pet mečeva od Olimpijakosa.
Majk Džejms je u toku sezone prosečno beležio 16,2 poena, 3,2 skoka i 5,8 asistencija, Larkin je imao 14,6 poena, tri skoka i 5,3 asistencija, a Micić 18,2 poena, 4,6 asistencija, 2,6 skokova, 1,2 ukradene lopte za ukupan indeks korisnosti 17,5.
Vasa je samo u četvrtfinalu protiv Olimpije ubacivao redom 16, 18, 20 i 20 poena. U proseku - 18,5 poena. Ali, ni to sve nije bilo dovoljno da se Srbin posle MVP nagrade prošle sezone ponovo nađe u idealnoj petorci takmičenja.
Čak je i njegov Efes izborio plasman na Fajnal for za razliku od Džejmsovog Monaka.
Videćemo da li će sve ovo biti motivacija više za Micića da odigra dobro u Beogradu na Fajnal foru i pokupi MVP nagradu završnog turnira, kao što je to bio slučaj prošle sezone.
Inače, najbolja petorka tradicionalno se bira glasanjem u kome učestvuju kapiteni i treneri svih ekipa, mediji i navijači.
Srpski košarkaš Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2022
SPORT
Micić dobio prestižnu nagradu „Alfonso Ford“!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala