- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dva smo sveta različita: Jokić čini saigrače boljima, a Embid ih „gasi“ izjavama

© AP Photo / Matt SlocumDžoel Embid i Nikola Jokić
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
Pratite nas
Kandidat za MVP nagradu, Džoel Embid, dao je izjave u kojima nije bio blagonaklon prema saigraču Džejmsu Hardenu. Možda bi mogao nešto da nauči od MVP-ja Nikole Jokića koji nema na raspolaganju savršenu ekipu, ali svakoga od kolega čini boljim.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Filadelfija je noćas izgubila u plej-ofu od Majamija konačnim rezultatom 4:2, a to se nimalo nije dopalo glavnoj zvezdi tima Džoelu Embidu.
Džejms Harden nije bio neki faktor u utakmici, uzeo je, za njega, „samo“ devet šuteva, od toga dva u drugom poluvremenu, i završio je meč sa 11 datih poena.
To je nateralo Embida da izjavi da Filadelfija nije dobila Hardena iz najboljih dana, te da nije bio dovoljno agresivan.

„Otkako je došao u tim, svi očekuju da to bude Harden iz Hjustona. Ali, on više nije taj igrač. Sada je više plejmejker. Mislim da bi trebalo da bude agresivniji",rekao je Embid, očigledno nezadovoljan igrom svog saigrača.

I tu se Embid nije zaustavio...

„Svi moramo da budemo bolji. Ne radi se tu samo o meni ili o Hardenu. Svi smo mi razlog poraza od Majamija. To znači da nismo svi dobri. Svako mora da napreduje“, istakao je Embid.

Očigledno Kamerunac nema problem sa tim da javno kritikuje saigrače i grupno, ali i pojedinačno, kao što je slučaj sa Hardenom.
Sa druge strane, Jokić je poznat kao neko koga saigrači vole, na koga se ugledaju, a dobar primer je Aron Gordon koji je više puta istakao koliko mu znače dodavanja i podrška koju dobija od Jokića.
Poznato je i da je Embid bio u različitim pričama pre i posle odlaska Bena Simonsa, govorilo se da je on taj ko je zahtevao takav potez uprave franšize.
Dakle, možemo da povučemo jasnu liniju podele između Embida i Jokića u odnosu sa saigračima. I u ponašanju prema njima.
To je još jedan od aspekata koji čine nekoga ko je MVP lige.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2022
SPORT
Jokićev bivši saigrač za Sputnjik: Nestvarno – dođeš iz Srbije i budeš bolji od vanzemaljaca
Vasilije Micić i Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SPORT
Zašto Vasilije nije u Nikolinom društvu?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala