- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„To je veleizdaja“: Bugarska parlamentarna partija skinula ukrajinsku zastavu sa zgrade opštine

CC0 / Pixabay / Sofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Bugarska parlamentarna partija „Vozroždenije“ skinula je ukrajinsku zastavu sa zgrade opštine u Sofiji. Na javnim i privatnim zgradama može da se vijori samo bugarska zastava, u suprotnom je reč o veleizdaji, izjavio je predsednik partije Kostadin Kostadinov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako se navodi, to su uradila dva muškarca pomoću kamiona sa dizalicom i korpom.
Na svom Jutjub kanalu lider „Vozroždenija“ izrazio je sumnju da je odluka o postavljanju ukrajinske zastave uopšte bila doneta. On je istakao da će partija vratiti zastavu ukrajinskom ambasadoru Vitaliju Moskalenku i dati dobar primer kako je strane zastave „potrebno poštovati, a ne spaljivati“.
„Mi u ‘Vozroždeniju’ poštujemo strane simbole. Smatramo da ta zastava ima svoje mesto, a to je ambasada Ukrajine. Njoj nije mesto na zgradi javne bugarske institucije niti na mestu zgrade opštine prestonice. S velikim poštovanjem odnećemo ovu zastavu ukrajinskom ambasadoru kako bi je postavio u svom dvorištu“, naglasio je Kostadinov.
On se obratio gradonačelniku Sofije Jordanki Fandikovoj i njenim kolegama, apelujući da se strane zastave ne ističu u Bugarskoj. Prema rečima političara, slični postupci predstavljaju veleizdaju.
Predsednik Opštinskog odbora Sofije, Georgi Georgijev okarakterisao je aktivnosti „Vozroždenija“ kao grubo zadiranje u demokratiju. On je rekao da su zastavu vratili na mesto nekoliko minuta nakon protesta „Vozroždenija“.
„Neka se poslanici bave izglasavanjem zakona u Narodnoj skupštini umesto što se penju na dizalice. Mogu da skinu i božićne ukrase“, ogorčen je Georgijev.
Kako je ranije prenela televizija „Nova“, u centru bugarske prestonice došlo je do sukoba između ljudi koji pružaju podršku Ukrajini i onih koji se zalažu za neutralnost Bugarske.
Zgrada bugarskog parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
RUSIJA
Bugarski parlament podržao pružanje vojno-tehničke pomoći Ukrajini
Most koji je ukrajinska vojska porušila, Volnovaha, Ukrajina - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
RUSIJA
Bugarski ministar finansija: Ukrajina će pobediti u konfliktu, moramo joj pomoći
Zgrada bugarskog parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
SVET
Bugarska ministarka odgovorila protivnicima: Vama je važno naoružavanje Ukrajine, nama – naš narod
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala