- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarska ministarka odgovorila protivnicima: Vama je važno naoružavanje Ukrajine, nama – naš narod

CC0 / Pixabay / Zgrada bugarskog parlamenta
Zgrada bugarskog parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
Pratite nas
Bugarska ministarka ekonomije, potpredsednica Vlade Kornelija Ninova odgovorila je na kritiku bivšeg premijera, lidera stranke GERB Bojka Borisova koji je ponovo optužio aktuelnu vladu za isporuke oružja Ukrajini preko trećih zemalja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„Moramo da budemo veoma blizu zapadnog sveta. Treba da se pridružimo pružanju (vojne) pomoći. Ionako smo učesnici od prvog dana, pošto naše oružje stiže u Ukrajinu preko posrednika. Oni su tako naučili – preko posrednika“, rekao je bivši premijer.
Komentarišući izazove sa kojima se suočila Bugarska, Borisov je takođe rekao da zemlja sada ima šansu da se oslobodi gasne zavisnosti od Rusije.
Ninova je burno odreagovala, istakavši da kada je reč o obnavljanju isporuka ruskog gasa ne govori u svoje ime, već u ime bugarske industrije. Dan ranije su organizacije poslodavaca zatražile da se ponovo pokrenu pregovori sa „Gaspromom“ i da se obnove normalne isporuke gasa.

„Znam da nacionalni interesi Bugarske za vas nisu prioritet, ali za nas jeste. Želimo da bugarske fabrike rade, da ima radnih mesta, da imamo bugarsko voće i povrće, mleko i meso. Možete da širite demagogiju koliko želite, jer ste imali dovoljno vremena za rukovođenje, a sada od vas ništa ne zavisi. Međutim, mi treba da obavljamo posao i zaštitimo bugarsku ekonomiju, industriju i poljoprivredu. Vama su važne isporuke oružja, a nama hrana i prihodi ljudi“, napisala je potpredsednica Vlade na Fejsbuku.

Podsetimo, ranije je Ninova više puta saopštila da Bugarska od 2015. godine ne isporučuje oružje ni Ukrajini, ni Rusiji. Političarka je isticala i da neće podržati eventualnu odluku parlamenta da pruži vojnu pomoć Ukrajini, jer bi se time samo produžio oružani sukob.
Sa svoje strane, opoziciona poslanička grupa „Preporod“ više puta je skrenula pažnju da navodno Sofija zapravo isporučuje oružje, ali preko trećih zemalja, uglavnom Poljske.
Most koji je ukrajinska vojska porušila, Volnovaha, Ukrajina - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
RUSIJA
Bugarski ministar finansija: Ukrajina će pobediti u konfliktu, moramo joj pomoći
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala