- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski ministar finansija: Ukrajina će pobediti u konfliktu, moramo joj pomoći

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaMost koji je ukrajinska vojska porušila, Volnovaha, Ukrajina
Most koji je ukrajinska vojska porušila, Volnovaha, Ukrajina - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Bugarski ministar finansija Asen Vasiljev nazvao je sramotnom izjavu predsednika Bugarske Rumena Radeva o tome da će isporuka naoružanja Ukrajini samo produžiti konflikt.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Takva pozicija je zasnovana na ideji da će Rusija pobediti u konfliktu. Smatram da će Ukrajina pobediti u konfliktu i moramo da joj pomognemo. Alternativa može biti da će, prvo Ukrajina, a zatim i celokupna Istočna Evropa ponovo postati vazalni privesci, jer Vlada i mi kao partija to nećemo dozvoliti“, izjavio je Vasiljev.
Vasiljev je zajedno sa bugarskim premijerom Kirilom Petkovom suosnivač partije „Nastavićemo promene“.
Bugarski premijer Kiril Petkov rekao je da će njegova partija podržati isporuku naoružanja Ukrajini sledeće nedelje glasanjem u parlamentu.
Podsetimo, ranije je potpredsednica bugarske vlade Kornelija Ninova više puta saopštila da Bugarska od 2015. godine ne isporučuje oružje ni Ukrajini, ni Rusiji. Političarka je isticala i da neće podržati eventualnu odluku parlamenta da pruži vojnu pomoć Ukrajini, jer bi se time samo produžio oružani sukob.
Sa svoje strane, opoziciona poslanička grupa „Preporod“ više puta je skrenula pažnju da navodno Sofija zapravo isporučuje oružje, ali preko trećih zemalja, uglavnom Poljske.
Bugarska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
RUSIJA
Bugarska vicepremijerka o „nezvaničnim isporukama oružja“ Kijevu: Glupost, pa nisu to kokice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala