- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski parlament podržao pružanje vojno-tehničke pomoći Ukrajini

CC0 / Pixabay / Zgrada bugarskog parlamenta
Zgrada bugarskog parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Narodna skupština Bugarske podržala je pružanje vojno-tehničke, finansijske i humanitarne pomoći Ukrajini, javlja televizija „bTV“. Predlog je inicirala vladajuća partija „Nastavićemo sa promenama“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema navodima televizije, odbačeni su predlozi bivše vladajuće stranke GERB i „Demokratske Bugarske” (deo vladajuće koalicije) za pravu vojnu pomoć.
Ranije je tema vojne pomoći izazvala burne rasprave u parlamentu. „Nastavićemo sa promenama”, „Demokratska Bugarska” i GERB su se zalagali za snabdevanje oružjem, Bugarska socijalistička partija i „Vozroždenije” su se kategorički protivili predlogu.
Današnja odluka predstavlja kompromis za stranke iz vladajuće koalicije: socijalisti su poručili da će Bugarska na taj način pokazati solidarnost sa Ukrajinom, da neće dovoditi u pitanje članstvo Bugarske u NATO, ali da neće postati strana u sukobu.
Podsetimo, vojno-tehnička pomoć podrazumeva remont vojne tehnike na teritoriji Bugarske, ne razmatra se slanje oružja i municije, o čemu je govorio premijer Kiril Petkov tokom prošlonedeljne posete Kijevu. Osim popravke vojne tehnike, Bugarska je takođe spremna da nastavi da podržava članstvo Ukrajine u EU, da pruža pomoć ukrajinskim izbeglicama, da isporučuje lekove, odećui hranu, da uvozi ukrajinsko žito, kao i da jača saradnje u energetskom sektoru, uključujući uvoz električne energije i prirodnog gasa iz Ukrajine.
Most koji je ukrajinska vojska porušila, Volnovaha, Ukrajina - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
RUSIJA
Bugarski ministar finansija: Ukrajina će pobediti u konfliktu, moramo joj pomoći
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala