- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bog je zaista imao plan za momka iz Smedereva – a on je potvrdio reči koje će nositi ceo život

© AFP 2023 / CLIVE ROSEAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Aleksandar Mitrović – sinonim za golove, a sad i sinonim za rekorde. Najbolji je strelac reprezentacije Srbije, a najbolji je strelac u sezoni engleskog Čempionšipa, pošto je srušio rekord star dve decenije. Posle „onog“ penala za Srbiju Mitrović je rekao da Bog verovatno ima plan za njega – i bio je u pravu, kao što su prave i reči koje nosi na koži.
Mitrogol poznat je kao veliki borac za njega nema izgubljene lopte, a reč predaja ne postoji u njegovom rečniku.
U prilog tome ide i tetovaža koja se u stampedu na „Krejven kotidžu“ koju je prouzrokovao srpski reprezentativac, jasno videla na levoj nadlaktici na kojoj piše:
Ako ne možeš da trčiš hodaj. Ako ne možeš da hodaš puzi. Uradi bilo šta, samo nastavi da ideš. Napred i nikad, nikad ne odustaj“.
Nošen bujicom emocija Mitrović je bacio dres u 93. minutu nakon što je postigao rekordni pogodak u fantastičnom trijumfu za obaranje rekorda. Ubrzo je nastao pravi delirijum na stadionu u Londonu, a Srbin je jedva uspeo da izvuče živu glavu od mase koja ga je nosila na rukama.
Zaslužio je to njihov heroj koji je u Čempionšipu, ligi koja postoji već 120 godina postavio rekord sa 43 gola, što je neverovatno dostignuće.
Mitrović je uprkos brojnim ponudama premijerligaša u dva navrata ostao veran „kolibarima“ koje je svojim vanserijskim partijama i brojnim golovima dvaput vratio u elitni rang engleskog fudbala.
Bivši napadač Partizana imaće priliku da postane i najbolji srpski strelac u Premijer ligi, a za to mu je potrebno još šest golova kako bi nadmašio učinaka Sava Miloševića koji je nosio dres Aston Vile za koju je na 90 utakmica postigao 29 pogodaka.
Mitrović je trenutno na koti 24 na 104 utakmice odigrane za Fulam u Premijer ligi.
Takođe, ono što je posebno interesantno jeste da je Mitrović pretplaćen na istorijske golove u poslednjem minutu.
Srbiji je trasirao direktan put na Mundijal iz lisabonskog pakla u zaustavnom vremenu (1:2), a sada je sa Fulamom ispisao istoriju Čempionšipa, takođe u sudijskoj nadoknadi.
Upravo je sve što se dešavalo u dresu reprezentacije Srbije vodilo Mitrovića do neverovatnih uspeha, ali sve je krenulo katastrofom i promašenim penalom u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo.
Aleksandar Mitrović slavi postizanje pogotka - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2021
Aleksandar Mitrović za Sputnjik: Bog je imao druge planove, ostaće mi gorčina za ceo život
Mitrović je postao tragičar, niko nije mogao ni morao da mu zameri ni reč, ali je to momak koji tačno zna šta se i kako shvata i svakako je da je njemu u tim momentima bilo najteže.
„Što se mene tiče, toliko golova, prelepih trenutaka i svega, a pao sam kada je bilo najpotrebnije. Spremate se da budete junak, da date gol kada je najvažnije, a dogodi se suprotno. Bog nekada ima druge planove za vas, a novi period će me ojačati. Otresao sam prašinu, vreme je da se krene dalje. Ponavljam, ostaće taj gorak ukus i to iskustvo za ceo život“, govorio je Mitrović za Sputnjik u martu prošle godine.
Konstatovao je tada i da mu se dešava najgora sezona u karijeri, ali kako se sve to dešava, poštenjem, verom i nadom u bolje, sve se vratilo i zaista Bog je imao plan za njega i učinio ga je besmrtnim.
Retki su takvi, ali to je Mitar momak rođen u Smederevu pre 27 godina koji se ne predaje i koji večito ide napred visoko izdignute glave dok rekordi sami padaju pred njim.
Aleksandar Mitrović proslavlja pobedu protiv Portugalije u Lisabonu - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
Aleksandar Veliki – rekord je pao! /video/
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
SPORT
Iz Rusije stigao odgovor: „UEFA pod kontrolom politike“
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
SPORT
Teatar snova se poklonio Srbinu – Ronaldo ga zadržavao, a Nemanja se prekrstio /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala