- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Iz Rusije stigao odgovor: „UEFA pod kontrolom politike“

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
Pratite nas
Evropska kuća fudbala (UEFA) suspendovala je ruske klubove iz evropskih takmičenja i za sezonu 2022/23 zbog dešavanja u Ukrajini, a nekadašnji predsednik Lokomotive Moskva Ilja Gerkus osudio je takav postupak, poručivši da je u pitanju mešanje politike u sport.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nakon što je Izvršni komitet UEFA u ponedeljak popodne supendovao ruske fubalske i futsal klubove iz evropskih takmičenja za narednu sezonu, ujedno je i odbijena prijava Fudbalskog saveza Rusije za potencijalno domaćinstvo Evropskog prvenstva 2028. ili 2032. godine, oglasio se bivši predsednik i direktor Lokomotive Ilja Gerkus.
„Odluku IO UEFA diktiraju politički razlozi. Oni se u svom saopštenju pozivaju na bezbednost utakmica. Ali njihova zabrinutost nije potpuno iskrena. Obično UEFA takvim pitanjima pristupa fleksibilnije. Da vidimo da li će ukrajinski klubovi i ekipe po istoj logici biti isključeni iz učešća na međunarodnim turnirima. Pretpostavljam da će UEFA pronaći način da im dozvoli učešće, mada ne bih se složio s tim da je to bezbedno“, poručio je Gerkus za Ria Novosti.
Nekadašnji predsednik Lokomotive nije se na tome zaustavio, već je nastavio da iznosi sopstveno viđenje povodom skandalozne odluke u režiji UEFA da se suspenduju ruski klubovi.
„UEFA ne može da saopšti pravi razlog suspenzije ruskih timova jer je taj razlog u suprotnosti sa njihovom poveljom. Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin je nedavno rekao da ruski fudbaleri ne treba da budu odgovorni za aktuelna dešavanja, a Izvršni komitet UEFA doneo je suprotnu odluku u odnosu na njegove reči? Možemo reći da je reč o politički kontrolisanoj organizaciji. Iskreno sam se nadao da to nije slučaj, ali njihovi postupci ukazuju suprotno“, istakao je Gerkus.
UEFA - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
Izbacivanje Rusa poremetilo Evropu
UEFA - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
„Pečat“ na hajku – UEFA suspendovala sve što ima veze sa Rusijom!
Hristo Jovov - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
Hristo je pronašao dve razlike između Srba i Bugara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala