- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hristo je pronašao dve razlike između Srba i Bugara

© AFP 2023 / ALBERTO PIZZOLIHristo Jovov
Hristo Jovov - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
Pratite nas
Relacije koje srpski fudbaleri imaju u inostranstvu bile su tema za bugarske legende, koje su uspele da pronađu razlike u odnosima Srba i Bugara.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Hristo Jovov, nekadašnji igrač Levskog, rekao je da postoji jedna velika razlika.
„Jedna od razlika između srpskih i naših fudbalera je što Srbi cene svoje i igrače i trenere svih ovih godina. Srpski igrači nikada se ne prodaju za sitan novac. Kada vidite da je neki njihov fudbaler jeftino prodat, to je znak da u klubu nisu računali na njega i da je tamo precrtan. Klubovi kod njih se oslanjaju na mlade igrače, skupo ih prodaju i rezultati svega toga se vide. Imate sad Srbe u mnogo velikih klubova Evrope“, istakao je Jovov.
Dodao je i drugu razliku.
„Druga razlika između njih i nas je što tokom cele moje karijere nikada nisam čuo nijednog Srbina da je rekao jednu lošu reč o drugom Srbinu. Dok se Bugari koji igraju u inostranstvu kriju jedan od drugog“, naglasio je Jovov.
Njegov zemljak, legendarni Valeri Božinov se prisetio još jednom perioda dok je bio u Partizanu i kako je Dušanu Vlahoviću predvideo veliku karijeru.
„Taj dečko mi je kada je imao 15 godina rekao da će doći do ovih visina na kojima je danas. Rekao mi je da će biti novi Zlatan Ibrahimović na Balkanu. Sve što se kasnije desilo nije došlo slučajno, iza svega je njegov naporan rad, posvećenost, profesionalizam. Dušan je primer ne samo za srpske igrače, nego za sve. Pogađa me što mi nemamo igrača na tom nivou“, rekao je Božinov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala