- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Pečat“ na hajku – UEFA suspendovala sve što ima veze sa Rusijom!

© AFP 2023 / FABRICE COFFRINIUEFA
UEFA - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
Pratite nas
Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) donela je odluku da suspenduje ruske klubove iz svojih takmičenja i za sezonu 2022/23.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Izvršni komitet UEFA je nastavio hajku na ruske klubove i doneo odluke koje su nezabeležene u istoriji fudbala.
Najpre, Rusiji je zabranjeno učešće u predstojećem takmičenju Liga nacija, zabranjeno je i ženskom timu da učestvuje na Evropskom prvenstvu ove godine, a taj sastav ostaje i bez kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine.
Zabrana je uvedena i za mladu reprezentaciju i Evropsko prvenstvo, kao i za učešće ruskih klubova u takmičenjima UEFA – Ligi šampiona, Ligi Evrope, Ligi konferencija, Ligi šampiona za žene i Ligi šampiona za omladince.
Rusije neće biti ni na Evropskom prvenstvu za žene, ni na Svetskom, kao ni u Ligi šampiona za mali fudbal, niti u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u malom fudbalu.
Ruski timovi neće moći da učestvuju ni u turnirima za mlađe kategorije, a odbačena je i kandidatura za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. ili 2032. godine.

„To je učinjeno u skladu sa Članom 16, tačka 2 regulative UEFA koja navodi da svaki kandidat mora da uveri da neće dejstvovati na način koji bi mogao da ugrozi reputaciju UEFA ili drugih kandidata, učesnika, kao ni proceduru kandidovanja“.

UEFA je navela da suspenduje sve klubove koji predstavljaju Rusiju do daljeg obaveštenja, uz navode da će se pratiti situacija i postojati spremnost za dalje razgovore kako bi se razrešile okolnosti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala