- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Teatar snova se poklonio Srbinu – Ronaldo ga zadržavao, a Nemanja se prekrstio /video/

© AP Photo / Ian WaltonNemanja Matić
Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
Pratite nas
Bivši srpski reprezentativac Nemanja Matić rekao je zbogom Old Trafordu u pobedi Mančester junajteda nad Brentfordom (3:0). Bio je to njegov poslednji meč na domaćem terenu, a čitav stadion je ustao i aplaudirao momku iz Vrela koji je u 71. minutu ustupio mesto Brazilcu Fredu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Srbin je poznat kao beskompromisni borac i svi u slavnom klubu su to prepoznali i znali su da cene. Prilikom izlaska iz igre, Kristijano Ronaldo najbolji strelac i fudbaler „crvenih đavola“ povukao je Nemanju i zagrlio ga, kako bi njegov izlazak i aplauzi s tribina trajali što duže.
Koračao je Nemanja ka aut liniji i tom prilikom se prekrstio što je njegov običaj kada ulazi ili izlazi iz igre.
Junajtedu su do kraja sezone u Premijer ligi ostala još dva meča, ali oba igraju na strani pa je Matiću ovo bio poslednji put da je kročio na travnati tepih Teatra snova u zvaničnim mečevima jer će ovog leta napustiti Junajted.
Spekuliše se da bi mogao u Romu gde bi ponovo sarađivao sa Žozeom Murinjom koji izuzetno ceni njegove ljudske i igračke kvalitete.
Nemanja Matić je na Old Traford stigao 2017. godine iz Čelsija, ali nije osvojio trofej sa „crvenim đavolima“, kao što je to bio slučaj sa londonskim "plavcima".
Matić je odigrao 188 utakmica za Junajted, igrao je finale Lige Evrope i FA Kupa, postigao je četiri gola uz 11 asistencija.
I Nemanjina porodica emotivno je iz lože slavnog stadiona ispratila trenutak u kojem je Matić poslednji put igra za Junajted na domaćem terenu. Supruga Aleksandra, kao i troje dece, bili su odeveni u njegov dres sa brojem 31 na leđima.
I nema šta, Matić je doživeo oproštaj o kakvim mnogi mogu samo da sanjaju, ali je činjenica da je ratoborni i skromni Srbin tako nešto apolutno i zaslužio.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
SPORT
Iz Rusije stigao odgovor: „UEFA pod kontrolom politike“
Aleksandar Mitrović proslavlja pobedu protiv Portugalije u Lisabonu - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
Aleksandar Veliki – rekord je pao! /video/
UEFA - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
„Pečat“ na hajku – UEFA suspendovala sve što ima veze sa Rusijom!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala