- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraj za Denver – Jokić pružio MVP partiju, ali nije mogao sam protiv Ratnika /video/

© Tanjug / Scott StrazzanteNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Košarkaši Denvera eliminisani su u četvrtfinalu plej-ofa Zapadne konferencije, nakon što je od njih rezultatom 4:1 bila uspešnija ekipa Golden Stejt Voriorsa. Nagetsi su u petom meču izgubili - 102:98, a blistao je Nikola Jokić sa 30 poena, 19 skokova i osam asistencija, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Malo je jedan Nikola Jokić. Srpski as i glavni kandidat za MVP titulu, jednostavno nije mogao sam. Nedostajala mu je podrška saigrača kako bi napravili brejk u Kaliforniji i ostali u životu.
Za razliku od četvrtog meča gde je imao podršku saigrača, Jokić je ovoga puta praktično sam nosio ekipu na leđima i to do dramatične završnice. Podršku je imao jedino od Demarkusa Kazinsa koji je ubacio 19 poena uz četiri skoka, dok je Gordon odlično otvorio meč, ali je stao i susret je završio sa 15 poena.
Voriorsi su ponovo igrali čvrstu odbranu na centru Denvera, ali je on uprkos svemu uspevao da pronađe put do koša.
Uvodnu deonicu domaćin je rešio u svoju korist rezultatom 30:25, a Nikola Jokić je za prvih 12 minuta imao čak 10 skokoava. U drugoj tim Majkla Melouna je napravio plus pet, pa se na veliki odmor otišlo u rezultatskom egalu 48:48.
Mali broj poena, bio je potvrda odličnih odbrana. Usledio je nastavak susreta u krcatom "Čejs centru" i Nagetsi su uz dobru igru uspeli da se odlepe na plus osam, te se sa pomenutom zalihom ušlo u odlučujuću deonicu susreta. Trojka Demarsku sa Kazinsa obezbedila je Denveru osetnu prednost pred poslednju četvrtinu.
Ipak, problem je bio što je Jokić u tim trenucima već imao pet ličnih grešaka, pa je morao da vodi računa da ne napravi faul jer bi to za njega značilo i kraj susreta.
Preselio se Srbin na klupu, čuvao ga je Meloun za dramatičnu završnicu, a Kari, Tompson i ostali su nošeni podrškom s tribina uspevali su da "istope" prednost Denvera i da u potpunosti preokrenu situaciju u svoju korist.
Za osam minuta poslednje četvrtine Nagetsi su postigli mizernih šest poena, dok su s druge strane Kari, Geri Pejton i ostali pogađali.
Ispostaviće se da je heroj Golden Stejtovog trijumfa Geri Pejton II koji je ušao umesto Džordana Pula i odigrao je vrhunsku odbranu, a pogodio je i ključnu trojku. Ubacio je ukupno tri trojke, ali je ona koju je postigao 65 sekundi pre kraja susreta pri rezultatu 94:92 „slomila“ Denver.
Jednu konfuznu akciju Voriorsa uspeo je da kruniše trojkom i da odvede svoj tim na velikih plus pet - 97:92. Koliko je Denver bio u daunu, potvrđuje činjenica da je Jokić koji je veći deo poslednje deonice proveo na klupi, uspeo da postigne čak 12 od 20 poena za svoj tim u trenucima kada se rešavala drama na parketu.
Srbin je po završetku susreta pokazao veličinu jer se zagrlio sa Drejmondom Grinom koji se neretko služio prljavim trikovima i na sve načine je pokušavao da izbaci Jokića iz takta, čak mu je u četvrtom meču zabio prst u oko, ali mu Nikola očigledno nije zamerio, smatrajući da je sve bilo u žaru borbe.
Nagetsi su okončali svoju plej-of priču sa samo jednom pobedom, dok Golden Stej Voriorsi čekaju pobednika duela Memfis - Minesota u kojem Grizliji imaju prednost u seriji 3:2.
Na Istoku je Milvoki bio silovit protiv Čikago Bulsa rezultatom 116:100, pa se plasirao u polufinale, jer je slavio u seriji s ubedljivih 4:1.
Pablo Laso - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
SPORT
Prva karta za Beograd – sedma za čoveka koji ne trpi bezobrazluk /video/
Američki košarkaš Dža Morent - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
SPORT
Monstruozno zakucavanje i koš za pobedu – Memfisovo čudo od deteta /video/
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović – Atlanta Hoks - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
SPORT
Bogdanović i Atlanta eliminisani /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala