- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Prva karta za Beograd – sedma za čoveka koji ne trpi bezobrazluk /video/

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaPablo Laso
Pablo Laso - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Sedmi put u karijeri Pablo Laso, španski košarkaški trener, uspeo je da svoje košarkaše dovede do završnog takmičenja Evrolige koji se održava u Beogradu. Laso je predvodio Real Madrid do maksimalne pobede u seriji i vraća se u srpsku prestonicu gde je 2018. osvojio titulu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Košarkaši Reala sa maksimalnih 3-0 u seriji savladali su Makabi iz Tel Aviva i obezbedili sebi kartu za Beograd i završni turnir.
Laso je već 11 godina na klupi Real Madrida, dosad je osvojio dve titule u Evroligi i pred sobom ima priliku da se pridruži legendama Piniju Geršonu i profesoru Aci Nikoliću koji su po tri puta bili šampioni Evrope.
S ogromnim osmehom na licu Laso je posle treće pobede u seriji najavio povratak u Beograd.
„Moram da čestitam svojim igračima, odigrali su verovatno najbolju utakmicu u seriji. Imali smo grešaka, ali smo bili fokusirani. Veoma sam srećan zbog svojih igrača. Idemo u Beograd da postanemo šampioni, a činjenica da smo sedmi put za deset godina na završnom takmičenju govori sve o ovom timu“, istakao je Laso.
Povratnik u Beograd biće i Najdžel Vilijams-Gos, američki plejmejker koji je profesionalnu karijeru, posle koledža, započeo upravo u srpskoj prestonici, noseći dres Partizana.
Vilijams-Gos je stekao iskustvo evropske košarke u crno-belom timu, a kasnije je nastupao za Olimpijakos, pre nego što je zadužio dres Real Madrida.
„Te 2018. godine sam igrao prvu sezonu u Evropi. Gledao sam u Beogradu kako Real osvaja Evroligu. Bio sam zapanjen nivoom i atmosferom u tom timu. Sada se vraćam u Beograd kao igrač Reala. Ovo je više od posebnog osećaja“, naveo je Najdžel.
On je postao veoma važan šraf u ekipi Reala, u trećem meču serije sa Makabijem odigrao je gotovo 28 minuta, imao 11 poena, osam asistencija i četiri skoka, a njegova uloga je porasla posle dramatične odluke trenera Lasa.
Trofejni trener je iz ekipe odstranio Tomu Ertela i Treja Tompkinsa, plejmejkera i centra koji su imali veliki doprinos igri, ali su svojim ponašanjem van terena ukazali da nisu dostojni dresa „kraljevskog kluba“ zbog bančenja u Atini.
„Njih dvojica više ne treniraju sa ekipom. To je moja odluka i ja imam poverenje u ostatak ekipe, imam 13 igrača i postaćemo tim koji želimo da budemo. Moja odluka neće biti promenjena, Ertel i Tompkins se neće vraćati“, naveo je Laso.
U timu se osetila promena, ekipa je pronašla novu koheziju, u plej-of je ušla kao četvrtoplasirana na tabeli, rezultat svega je karta za Beograd, prva od svih timova, obezbeđena maksimalnom pobedom nad Makabijem, što znači i epitet favorita za trofej koji će biti meta četiri najbolja sastava u Beogradu, od 19. do 21. maja. 2022. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala