- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić je ljudska gromada: Od prsta u oko – do zagrljaja /video/

© Tanjug / Scott StrazzanteNikola Jokić Drejmond Grin
Nikola Jokić Drejmond Grin - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Nikola Jokić bio je na visini zadatka i kao igrač i kao čovek posle poraza Denvera od Golden Stejta u petoj utakmici plej-ofa Zapadne konferencije. Srpski košarkaš prišao je i zagrlio Drejmonda Grina, igrača Voriorsa koji mu je na prethodnoj utakmici gurnuo prst u oko.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nikola Jokić upisao je u petoj utakmici protiv Golden Stejta 30 poena, 19 skokova i osam asistencija, ali njegov učinak postaje još značajniji kada se uzme u obzir da ga je čuvao izuzetno agresivni Drejmond Grin.
Na četvrtoj utakmici Jokić je takođe bio „na meti“ Amerikanca, ali je upisao neverovatnih 37 poena i to nakon što mu je Gin gurnuo prst u oko.
Govorio je krilni centra Golden Stejta i pre prvog meča sa Denverom koliko će imati težak zadatak kada je u pitanju čuvanje Jokića pa je odlučio da upotrebi svoju staru, poznatu metodu a to je guranje prsta u oko protivnicima koje ne zna kako da zaustavi.
Pao je srpski as u prvom minutu utakmice, a faul Grina nije okarakterisan kao nameran ili nesportski iako je namera bila evidenta.
Sa pocrvenelim okom pogađao je tada Jokić koš Golden Stejta, da bi nakon poraza u petom meču dokazao svoju ne samo sportsku, već i ljusku veličinu.
Grinovog kvalitet kao igrača Nikola je stavio ispred svega i prišao mu, pružio zagrljaj i udelio komplimente na pobedi.
„On je fantastičan igrač, mora mu se to priznati. Igrao je protiv mnogo boljih ofanzivnih igrača tokom svoje karijere. Zaista poštujem to što Grin radi za svoju ekipu. Mora da uradi sve za tim i on to prihvata, najbolji je u tome što radi. Čini veliki deo uspeha u osvajanju šampionata, nema mnogo ljudi koji to mogu da rade. On je prihvatio ulogu lepka koji će da uradi sve za ekipu. Ne prestaje da priča tokom meča, on je uši i oči Golden Stejta“, rekao je Jokić o košarkašu koji se služio prljavim potezima na njemu.
Iz duela sa Grinom umesto besa i ljutnje Srbin je izvukao ono najbolje – iskustvo i lekciju.
„Gleda u mog trenera i prati igru. Da li je to igra šaha ili ne, ne znam. Moram da kažem da sam dosta naučio od njega, kako da napravim sebi otvorenu poziciju za šut, kako da budem tamo gde bi trebalo da budem“, zaključio je Jokić.
Sa druge strane, Grin je svoju agresiju pokušao da zamaskira komplimentima na račun Jokića koje mu je dodelio posle meča.
„Oni su težak protivnik. Idu na Jokića, svi smo to znali, ali nema veze – možeš da znaš, opet moraš to da zaustaviš. Apsolutno neverovatan igrač. S razlogom je bio MVP prošle godine, i s razlogom će verovatno biti MVP ove godine. Bilo je neverovatno igrati protiv njega“, istakao je Grin.
Amerikanac je takođe zahvalan srpskom asu jer je kako je istakao zbog njega napredovao.
„Učinio me je boljim igračem, zahvalan sam što sam imao taj direktni duel kako bih nastavio da napredujem kao košarkaš. Rekao sam mu, hvala ti što me činiš boljim. Bila je čast i privilegija igrati sa nekim ko je takav majstor. Obično kada imate nekoga ko je toliko talentovan on bude i „mekan“, ali Jokić je mnogo dalek od od „mekanog“, dodao je Grin.
Grin je protiv Denvera bio željan dokazivanja jer se u martu posle dva meseca pauze vratio na teren nakonh oporaka od povrede leđa.
Izuzetno je dobra defanzivni igrač, ali i obožava „prljavu igru“ zbog čega nije među omiljenim zvezdama.
Jokić nije prva „žrtva“ guranja prsta u oko, već je to stari podmukli način Grina da spreči zveze protivničkih timova da dođu do dobrog učinka.
Pre Nikole, Grin je identični faul pravio nad: Džejmsom Hardenom, Džej Džej Redikom, Lebronom Džejmson i Kajrijem Irvingom.
Lebron i Harden imali su problema i tokom utakmica, a i nakon njih zbog Grinovog poteza.
„Jedva sam mogao da vidim. Samo sam pokušao da se vratim na teren i da pomognem saigračima. Sve mi je prilično mutno. Nadam se da će biti bolje iz dana u dan“, ispričao je Harden, posle utakmice Hjustona i Golden Stejta 2019. godine.
Lebron takođe nije imao prijatno iskustvo u dresu Los Anđeles Lejkersa.
„Kada mi je Drejmond nabio prst u oko, doslovno sam video tri oruča do kraja. Samo sam šutirao u srednji“, ispričao je tada Lebron.
Ostaje pitanje hoće li do kraja ovogodišnje sezone Grin dodati na spisak „žrtvi“ novog igrača, ili će shvatiti da nije vredno da na takav način ugrožava protivnike koji su i posle tog poteza uspevali da postignu veliki broj poena.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
Jokić će zaraditi kao nijedan igrač u istoriji NBA – ali sa kim će igrati?
Srpski košarkaški trener Dušan Alimpijević - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
Srbin maršira kroz Evrokup s Turcima, a njegov košarkaš reži pred kamerom /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
Kraj za Denver – Jokić pružio MVP partiju, ali nije mogao sam protiv Ratnika /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala