- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić će zaraditi kao nijedan igrač u istoriji NBA – ali sa kim će igrati?

© AP Photo / Jed JacobsohnNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Posle poraza od Golden Stejta u petoj utakmici plje-ofa Zapadne konferencije, Nikola Jokić, srpski košarkaš, istakao je da će ostati u Denveru ukoliko dobije ugovor o kojem se govori već danima. To je supermaks ugovor od 241 miliona dolara i bio bi najveći u istoriji NBA.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

I pored nove neverovatno dobre partije Nikola Jokić, najkorisniji košarkaš NBA lige nije uspeo da povede Nagetse do pobede nad Golden Stejtom, a to je značilo kraj plej-ofa za Denver.
Maestralni srpski as ipak je ponovo dokazao da je jedan od najvećih majstora današnjice na parketu i sigurno je da će Denver silno želeti da ga zadrži, s obzirom na to da je on glavni pokretač i lider tima.
Kako prenose izvori bliski Nagetsima, Jokiću se sprema supermaks ugovor od 241 miliona dolara i bio bi najveći koji je jedan košarkaš dobio u NBA istoriji.
„Voleo bih, ali to nije nešto o čemu ja odlučujem. Ako ta ponuda bude na stolu, naravno da ću je prihvatiti. Prihvatiću je jer mi se sviđa organizacija, sviđaju mi se ljudi koji ovde. Zaista sam u dobrim odnosima sa svima, imamo nešto što dugo gradimo i zapravo se osećam veoma dobro“, istakao je Jokić povodom novog ugovora.
Ipak, može li novac da kupi kvalitet ostatka ekipe? Ukoliko Denver ponovo uloži sredstva u Jokića, a posustane sa odabirom ostatka tima teško je nadati se da bi taj tim mogao da ostvari mnogo veći uspeh od ovogodišnjeg.
Nikola je odigrao sjajnu sezonu, ponovo je beležio MVP partije i moguće je da će odbraniti tu titulu, ali on i dalje nema na koga da se osloni u igri. Timu fale povređeni Džamal Marej i Majkl Porter junior koji su trebali u martu da budu na terenu, ali oporavak i dalje traje.
Jokić veruje u kvalitet svoje ekipe iako je često na terenu morao da igra sam.
„Nismo još svesni šta možemo da uradimo jer nismo bili svi zdravi. Da li imamo talenat? Da. Vidimo da timovi prave super ekipe, ali nemaju velike uspehe. Mi imamo talenat, imamo igrače, imamo delove, imamo oruđe, samo je bitno da radimo zajedno. Ima pitanja koja će biti odgovorena kada počnemo da igramo“, objasnio je Nikola Jokić.
Srpski košarkaški trener Dušan Alimpijević - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
Srbin maršira kroz Evrokup s Turcima, a njegov košarkaš reži pred kamerom /video/
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
Kraj za Denver – Jokić pružio MVP partiju, ali nije mogao sam protiv Ratnika /video/
Pablo Laso - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
SPORT
Prva karta za Beograd – sedma za čoveka koji ne trpi bezobrazluk /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala