- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin maršira kroz Evrokup s Turcima, a njegov košarkaš reži pred kamerom /video/

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaSrpski košarkaški trener Dušan Alimpijević
Srpski košarkaški trener Dušan Alimpijević - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Natenane
Dramatična završnica i poništena trojka Džejkobu Pulenu posle pregleda video snimka, obezbedili su košarkašima Burse, koje s klupe vodi srpski stručnjak Dušan Alimpijević plasman u polufinale Evrokupa. Pala je i Cedevita Olimpija 85:83.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Turski predstavnik slavio je u dvorani „Stožice“ nad Cedevita Olimpijom rezultatom 85:83, pa je posle Beograda uspeo da utiša i Ljubljanu i plasira se među četiri najbolja tima Evrokupa. Naredni rival biće im Andora, takođe na gostujućem terenu.
Izuzetno uzbudljiv susret odigrali su košarkaši Burse i Cedevita Olimpije, ali je izuzetno uzbudljivo bilo i tokom pauze za poluvreme, gde je košarkaš gostujućeg tima Džon Holand davao izjavu na parketu. Njega je dobro zapamtio Beograd, jer je protiv Partizana nedavno ubacio trojku za produžetak, a sada je imao nesvakidašnji nastup pred kamerom.
„Mi smo psi, mi smo psi, ali nismo obični psi. Mi smo autsajderi i nije nas briga. Mi smo pitbulovi“, poručio je Holand dok je u dva navrata zarežao.
Bursa je prethodno na poluvremenu obezbedila osetnu prednost i vodila je čak 14 razlike jer je na semaforu bio ispisan rezultat 36:50.
Ipak, turski predstavnik je u nastavku uspeo da ispusti stečenu prednost. Na krilima Murića i Blažiča domaći su uspeli u potpunosti da se vrate u susret, dok se Alimpijevićeva Bursa koja je imala ulogu autsajdera pre početka susreta, borila na sve načine s naletom domaćih košarkaša i publike.
U odlučujuću deonicu ušlo se rezultatom 64:67, a domaći su brzo prišli na pola koša zaostatka.
Nidam (20 poena) je nosio Bursu u finišu, a neizvesnost i dramatična završnica podigli su do usijanja temperaturu u "Stožicama".
Imala je Bursa i plus osam - 72:80, ali se Cedevita uporno vraćala trojkama Farela i uspevala da parira, dok je s druge strane i Nidam bio precizan za tri poena.
Na kraju se u poslednji napad ušlo sa plus dva za goste 85:83. Džejkob Pulen je ubacio trojku i na semaforu je stajalo 86:85, ali se činilo da je to bilo posle zvuka sirene.
Arbitri su morali da gledaju video snimak, koji je pokazao da je Amerikanac koji je odlučio da igra za selekciju Gruzije poentirao po isteku vremena. Koš je poništen, što je značilo samo jedno - Bursa je u polufinalu Evrokupa i igraće protiv Andore u gostima.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
Kraj za Denver – Jokić pružio MVP partiju, ali nije mogao sam protiv Ratnika /video/
Pablo Laso - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
SPORT
Prva karta za Beograd – sedma za čoveka koji ne trpi bezobrazluk /video/
Nikola Kalinić na liniji slobodnih bacanja - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
SPORT
Nikola Kalinić MVP ABA lige
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala