- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li je Rusu isteklo vreme u Beogradu? Novak je rekao „hvala“, ali želi krunu

© Sputnik / Lola ĐorđevićNajbolji teniser sveta Novak Đoković, Srbija open
Najbolji teniser sveta Novak Đoković, Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, u Beogradu je uspeo da pronađe trag svoje stare forme i počne da se vraća na pobednički kolosek. U borbi za novi pehar Srbija opena boriće se od 14 časova protiv odličnog Andreja Rubljova, ruskog tenisera koji trenutno takođe traži svoj najbolji tenis jer je u malom padu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kada je Andrej Rubljov pre dve godine na kraju sezone izbrojao čak pet titula, ljubitelji belog sporta obratili su mnogo više pažnje na momka iz Rusije. Međutim, dugo se čekalo na njegov duel sa Novakom Đokovićem, najboljim teniserom sveta kako bi se videlo koliko je zaista dobar igrač.
Prvi meč Đoković i Rubljov odigrali su na završnom Mastersu u Torinu prethodne godine, a prvi reket sveta demonstrirao je silu i nije dopustio Rusu ni tračak nade.
Međutim, podloga na kojoj će igrati u Beogradu u finalu Srbija opena je šljaka koja ume da napravi problem svakom teniseru koji nije u najboljoj formi.
Kako mnogi igrači ističu za igru na šljaci potrebno je mnogo mečeva kako bi se teniser dobro pripremio, a tu prednost trenutno ima Rubljov.
Novak je od početka godine odigrao samo dva turnira dok je treći u srpskoj prestonici. Sa druge strane Rubljovu je Srbija open sedmi turnir ove sezone.
Ipak, iskustvo ne može da se stekne preko noći i ta prednost zapečaćena je u korist srpskog asa, koji je na sva tri meča u Beogradu izgubio prvi set, ali uspevao da se vrati.
Novak je željan pobede, ali je sa druge strane prema Rubljovu izuzetno prijateljski nastrojen što dokazuje i Andrejev dolazak u Beograd.
Prvi reket sveta posle plasmana u finale istakao je da je zahvalan ruskog teniseru na dolasku u Beograd, iako se u isto vreme igra turnir u Barseloni koji je iz serije 500, dok Srbija open pripada seriji 250.
Ruski teniser kao i ostalu njegovi sunarodnici imali su neverovatnu podršku a tribina na Dorćolu, ali je Rubljov svestan da će Novak u finalu ipak imati svoje navijače jer igra u rodnom gradu.
Pored toga, istakao je da je protiv Novaka teško igrati jer srpski as sve radi perfektno.
„Ja ću igrati najbolje što umem. Teško je igrati protiv njega zato što je jedan od najboljih, zna sve i sve radi dobro. Jedan je od najboljih u istoriji i sve radi savršeno“, objasnio je Rubljov.
U 14 časova Rus će dobiti aplauz, ali će Novak ponovo dati sebe i dobiti srca srpskih navijača.
Karen Hačanov i Novak Đoković, Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
SPORT
Đoković se zahvalio Rusima: „Izabrali su Beograd“
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
SPORT
Rubljov: Đoković radi sve savršeno, nadam se da će Rusi igrati u Rimu
Najbolji teniser sveta Novak Đoković, Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
SPORT
Novak ponovo stao u zaštitu Rusa: Bio sam žrtva toga, kao i svaki Srbin u svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala