- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković se zahvalio Rusima: „Izabrali su Beograd“

© Sputnik / Lola ĐorđevićKaren Hačanov i Novak Đoković, Srbija open
Karen Hačanov i Novak Đoković, Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
Pratite nas
Novak Đoković neizmerno je zahvalan ruskim teniserima Andreju Rubljovu, Karenu Hačanovu i drugim Rusima što su umesto prestižnog turnira u Barseloni izabrali da igraju u Beogradu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Radujem se izazovu, ali sam naravno i zahvalan Rubljovu što je došao u Beograd. U isto vreme se igra Barselona i lepo je videti da su on i Hačanov odlučili da budu ovde. Jeste mi stalo do titule, ali i do toga da ovaj turnir napreduje i ugosti najbolje tenisere“, rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Rubljov, osmi igrač sveta, i Hačanov, 26. na ATP listi, bili bi među nosiocima na turniru u Barseloni koji je iz kategorije 500 i koji donosi više poena, više prihoda...
Takođe, imali bi šansu za dobar rezultat, s obzirom na nivo tenisa koji su pokazali u Beogradu, međutim, odlučili su da prihvate poziv Novaka i dođu na Srbija open.
Srbija open je turnir iz kategorije 250, ali već naredne ili one tamo godine mogao bi da postane iz serije 500, što bi bio veliki poduhvat, kako Novaka Đokovića, tako i cele organizacije na čijem je čelu Đorđe Đoković.
„Nama ne manjka entuzijazma, organizacije, ljudstva, kvaliteta... Jedino što nam preostaje jeste da dobijemo tu licencu od ATP-a, da nas izaberu kao turnir koji će da pređe iz serije 250 u 500. Radimo na tome, pregovaramo. Nadamo se da će ovogodišnji Srbija Open da ih podstakne da ubrzaju proces i da već u narednim godinama možemo da gledamo tenisere na turniru iz serije 500“, rekao je Đorđe pre početka turnira za Tanjug.
Dolascima najboljih tenisera na svetu, među kojima su Rubljov i normalno Đoković, Beograd pokazuje da je spreman za „petstotku“.
Novak ponovo stao u zaštitu Rusa: Bio sam žrtva toga, kao i svaki Srbin u svetu
Rubljov: Đoković radi sve savršeno, nadam se da će Rusi igrati u Rimu
Đoković izgubio set, pa razbio Hačanova za finale Srbija opena!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala