- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak ponovo stao u zaštitu Rusa: Bio sam žrtva toga, kao i svaki Srbin u svetu

© Sputnik / Lola ĐorđevićNajbolji teniser sveta Novak Đoković, Srbija open
Najbolji teniser sveta Novak Đoković, Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, ponovo je govorio o odluci Vimbldona da suspenduje ruske i beloruske tenisere sa ovogodišnjeg takmičenja u „Ol Ingland Klabu“.
„Kada sam spomenuo politiku, naravno da je imamo u sportu, to je veoma generalan pojam. Mislio sam na politiku na najvišem nivou. Stojim iza toga što sam rekao, mislim da nije neophodno da se suspenduje bilo koji sportista ne samo teniser. Ne vidim kako oni mogu da utiču na bilo šta u ratu“, rekao je Đoković.

„Igrači se gledaju prema rangu, a ne prema nacionalnosti, Vimldbon je prekšrio pravilo, i PTPA će dati saopštenje. Ne podržavam to. Vrlo dobro znam šta znače sankcije. Odrastao sam deset godina pod sankcijama. Dolazim iz zemlje koja je predstavljena loše u svetu. Bio sam žrtva toga kao i svaki Srbin u svetu. Ja sam dete rata, razumem šta znači izgubiti kuću i bliske ljude“, dodao je.

Đoković je u polufinalu Srbija opena pobedio Karena Hačanova, a u borbi za trofej čeka ga još jedan Rus – Andrej Rubljov.
„Igrali smo samo jednom na Mastersu u Torinu. Dobio sam ga, ali su uslovi potpuno drugačiji. Nikada nismo igrali na šljaci, ovo će biti prvi duel. Finale je finale, dajete maksimum da biste osvojili tutlu. On je jedan od najusšenijih tenisera na svetu poslednjih godina. Aktivan je u udarcima sa osnovne linije ima veoma prodoran forhend. Traži da diktira tempo, pričao sam sa Goranom o taktici. Nadam se boljem početku nego na ova tri meča“.
Ruski teniser Andrej Rubljov, Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
SPORT
Srpsko-rusko finale na Srbija openu!
Novak je govorio i oscilacijama koje su primetne u njegovoj igri.
„Mislim da je u završnim fazama turnira presudno kako se fizički osećaš. Ako imaš svežinu, udarac bi već trebalo da osećam. Presudni faktor je mentalni, tačnije emotivni aspekt odnosno koliko dugo možeš da držiš koncetraciju i da ne padneš. Ne smeš da dozvoliš previše oscilacija. Dobro je što imam različite stilove, ali volim kada ima čvrstinu. To su tehnički detalji. Ne treba dozvoliti previše oscilacija jer igrači iz vrha to prepoznaju u deliću sekunde i iskoriste“
„Uzimajući u obzir manjak mečeva odbro je što sam igrao u tri seta, fizički sam dobro, sve sam samouvereniji, uvek može bolje da se napreduje. Radujem se sutrašnjem izazovu, ali sam naravno i zahvalan Rubljovu što je došao u Beograd. U isto vreme se igra Barselona i lepo je videti da su on i Hačanov odlučili da budu ovde. Jeste mi stalo do titule, ali i do toga da ovaj turnir napreduje i ugosti najbolje tenisere“, zaključio je najbolji teniser sveta.
Đoković izgubio set, pa razbio Hačanova za finale Srbija opena!
Đoković: Nešto ću morati da promenim za finale /video/
Srpsko-rusko finale na Srbija openu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala