- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rubljov: Đoković radi sve savršeno, nadam se da će Rusi igrati u Rimu

© Sputnik / Lola ĐorđevićAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
Pratite nas
Ruski teniser Andrej Rubljov rekao je da Novak Đoković radi sve savršeno na terenu pred finale Srbija opena u kom će se upravo sastati ruski i srpski teniser.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ja ću igrati najbolje što umem. Teško je igrati protiv njega zato što je jedan od najboljih, zna sve i sve radi dobro. Jedan je od najboljih u istoriji i sve radi savršeno“, rekao je Rubljov.
Ruski teniser pobedio je Fabija Fonjinija u dva seta (6:2, 6:2) i u nedelju u 14 časova igraće protiv Đokovića.
„Igrao je više finala Grend slemova, polufinala, mečeva. Boriću se za svaku loptu, igraću svoju igru“, kazao je ruski teniser.
Priča se da će Rim da zabrani Rusima da učestvuju.
Nisam zabrinut jer znam stav ATP-a. Nadam se da Rim to neće odlučiti i da ćemo još uvek moći da igramo. Još uvek ne znam mnogo, pročitao sam i čuo sad od vas, znam da vlada to želi ali se nadam da će se naći najbolja solucija i da će igrači moći da igraju“, rekao ruski teniser.
Rubljov je zahvalan na podršci srpske publike.
„Cele nedelje sam uživao jer sam imao lepu podršku. Kada sam igrao kao mlađi na velikim turnirima, na glavnim terenima, navijali su za druge i to je bilo zbog toga što su su bolje rangirani. Kada sam počeo da igram bolje, zbog pandemije korona virusa nije bilo publike na tribinama pa je ovo za mene novo. Osećao sam podršku i mogu da budem veoma zahvalan. Sutra je normalno da će podržavati Novaka u njegovom teniskom klubu, turniru i svojoj zemlji“.
Bivši teniser Aleksandar Dolgopolov izjavio je da je Vimbldon doneo dobru odluku time što je zabranio Rusima učešće, a Rubljov nije želeo to mnogo da komentariše.
„Ne poznajem toliko dobro Dolgopolova. Tu sam da igram, ne da dokazujem ko je u pravu.Tu sam za mir. Jedino zbog čega mogu da se izvinim je što sam rekao da nijedan sport nije pružio podršku, pošto postoje nekoliko sportova koji podržavaju. Ne mora niko da mi veruje ili ne. To što igramo ili ne ne može da promeni situaciju“.
Novak ponovo stao u zaštitu Rusa: Bio sam žrtva toga, kao i svaki Srbin u svetu
Srpsko-rusko finale na Srbija openu!
Đoković: Nešto ću morati da promenim za finale /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala