- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Iza kulisa „odbrane Beograda“: „Vidiš, ovi igraju žešće“

© Sputnik / Tamara RankovićSrbija open
Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Da nije bilo maratonskog meča Dušana Lajovića i Tara Danijela te međusobnog duela Lasla Đerea i Hamada Međedovića, moglo je da se kaže da su srpski teniseri sa maksimalnim rezultatom započeli učešće na Srbija openu i odbranu Beograda. Ali, jedno je sigurno – beogradska publika je bila željna tenisa i još važnije od toga, tenis vrlo dobro poznaje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U devet ujutru teniski tereni na Dorćolu bili su prazni. Sunce se krilo kao da i dalje nije izašlo, ali je uprkos tome sve bilo spremno za drugi dan Srbija opena.
Srpski navijači poslasticu su dobili već na otvaranju dana, kada su do 11 časova na teren izašli Laslo Đere i Hamad Međedović.
Talentovani 18-godišnjak nije razočarao, iako nije uspeo da savlada iskusnijeg Lasla već je dao nadu da će Srbija u bliskoj budućnosti dobiti još jednog vrhunskog igrača.
Laslo Đere  - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
SPORT
Đere u dva seta razoružao Hamada i zakazao duel sa Novakom
Razvedrilo se u Beogradu, a publike je bilo sve više.
„Hej, kad igra Tim?“, prilazila su deca i pitala sve one na koje naiđu. Ništa drugo nije zanimalo ni penzionere koji su izuzetno raspoloženi stigli na Dorćol.
„Sine, je l sad igra onaj momak iz Austrije“, prišla mi je starija dama koja mi je kasnije rekla da ima 63 godine.
Navijačko selo bilo je sve punije, a tribine sve bučnije. Stigao je Dominik Tim. Posle duge pauze i neuspešne odiseje u Marbelji, Austrijanac je odabrao da se na teren vrati u Beogradu, što će se ispostaviti da je dobra odluka.
Ne zbog toga što je Tim slavio, naprotiv, posle velike drame izgubio je u trećem setu od Džona Milmana, ali mu se dogodilo nešto neverovatno.
Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
SPORT
Šok u Beogradu – Tim ide kući!
Beogradska publika u transu je navijala za austrijskog tenisera koji se borio do poslednjeg daha. Istina, Tim je i prijatelj Novaka Đokovića i nema sumnje da su navijači toga svesni, ali ipak i sam je bio začuđen podrškom koju je dobijao sa tribina.
„Ajmo Domi, možeš ti to“, vikao je dečak od 12-13 godina koji je sedeo iza mene zabrinutog izraza lica.
Nije možda Tim razumeo srpski jezik, ali je sigurno razumeo koliko je dobrodošao u našu zemlju.
Dok su se još dvojica srpskih tenisera spremala da izađu na teren, u navijačkom selu pojavio se Miomir Kecmanović koji je slobodan dan iskoristio da dođe i podeli potpisane loptice onima koji ga vole, podržavaju i koji su glasno navijali za njega prethodni dan.
© Sputnik / Tamara RankovićMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Miomir Kecmanović
Nasmejan, prijatan i raspoložen Miša je obradovao mnoge koji su se posle dobijene loptice preselili na tribine.
Na terenu su bili Filip Krajinović i David Gofan, pripredili su sjajan meč iz kog je kao pobednik izašao srpski teniser.
Napolju je već zahladio, drugi dan na Srbija openu se odužio, pa je stariji bračni par pored mene već pregovarao oko polaska kući.
Ipak, nije bilo lako izaći sa tribina kada je Filip izgarao na terenu za svaki poen, što je publika konstantno nagrađivala.
„Vidiš, ova dvojica igraju žešće nego oni u prethodnom meču“, rekao je jedan deka svojoj supruzi.
„Šeta ga opasno“, dodala je baka koja je oduševljeno posmatrala teniski meč i cvokotala tokom hladnog aprilskog popodneva.
U trenutku kada se Krajinoviću prelamao rezultat u drugom setu, publika je krenula da se okreće u stranu i sklanja pogled od terena.
Šta bi moglo da okupira pažnju ljudi koji su došli da gledaju tenis sa teniskog terena i to kada se teniser te zemlje bori za pobedu?
Bio je to Dušan Lajović koji se u zgradi pored terena spremao za svoj meč koji je bio naredni na programu.
Publika je krenula da maše Duciju, on je veselo uzvraćao, ali se kao pravi kolega, saigrač iz reprezentacije i prijatelj sklonio kako ne bi skretao pažnju na sebe dok Krajinović igra svoj meč.
Iako je Gofan u boljoj formi od srpskog tenisera, emotivna snaga bila je na Filipovoj strani.
Devojka, porodica prijatelji, navijači, svi su ga bodrili iz sveg glasa.
Isplatilo se, jer je Fića počistio Gofana u dva seta rezultatom 6:3, 7:5 i obezbedio sebi plasman dalje.
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
SPORT
Filip objasnio za Sputnjik kako je pregrmeo „noćnu moru“
Oni najverniji ostali su da podrže Dušana Lajovića i njegov maraton u duelu sa Tarom Danijelom koji se na kraju završio porazom, tačno na isteku trećeg sata igre, po već veoma hladnom vremenu.
Ipak, publika je toplog srca otišli kući ili u hotel s idejom da se već ujutru vrati i čeka spektakularan teniski dan.
Novak Đoković, prvi reket sveta, i dalje nije izašao na teren, ali je doprineo tome da tribine budu pune i tokom ostalih mečeva kada igraju i drugi srpski teniseri.
Prethodne sezone žalili su se na formu, ali izgleda da su ove godine rešeni da ostvare bolje rezultate, ako je suditi po prvim mečevima u srpskoj prestonici.
Spavaj Dorćole, vidimo se već sledećeg jutra.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
SPORT
Novakove lekcije o Srbiji /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala