- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakove lekcije o Srbiji /video/

© Foto : Srbija openNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
Pratite nas
Među velikim brojem stranih navijača i novinara koji su došli u Beograd kako bi ispratili teniski turnir Srbija open, našao se i Indijac Vinaj Venkateš, koji je od Novaka Đokovića dobio nekoliko lekcija o Srbiji i Beogradu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Mladi Vinaj je Đokoviću postavio pitanje na konferenciji za medije i zamolio ga je da opiše Srbiju.
Đoković je bio veoma inspirisan i detaljno je opisao mladom Indijcu šta može da vidi u srpskoj prestonici.
„Dobro došao u Beograd, u Srbiju, nadam se da ćeš imati vremena da obiđeš Beograd, da osetiš srpsku kulturu. Imamo mnogo da ponudimo. Mi smo tradicionalni, ponosni, gostoprimljivi, trudimo se da svakom gostu ponudimo najbolje moguće iskustvo“, rekao je Đoković.
Najbolji teniser sveta je istakao i da se nada da će Vinaj moći da oseti velikodušnost i dobrotu ljudi u Srbiji.
„To su dve stvari koje bih najviše istakao. Tokom godina je bilo mnogo stranaca koji su dolazili u Srbiju i od njih sam to čuo kao najveći utisak. Uz sve idu i komunikacija, interakcija, osećaj dobrodošlice i pomoći na svakom koraku“.
Novak je potom preneo i istorijske lekcije gostu.
„Srbija je istorijski važna država, nalazi se na putu između istoka i zapada i mi smo mnogo godina unazad bili međunarodna država, imali smo interakciju sa mnogo nacija i kultura, to nam dozvoljava da budemo otvoreniji prema svetu“, istakao je Đoković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala