- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Iz Frankfurta za Sputnjik: Kostić postaje legenda!

© AP Photo / Joan MonfortFilip Kostić
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
Pratite nas
Bivši trener Ajntrahta Dragoslav Stepanović Stepi javio se Sputnjiku iz Frankfurta dan posle (ne)prospavane noći i istorijske pobede nad Barselonom u četvrtfinalu Lige Evrope (3:2). Korona je sprečila Stepija da bude uz voljeni klub i da uživa u fudbalskoj predstavi Filipa Kostića koji je sa dva gola i asistencijom presudio Kataloncima.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Od onog silnog uzbuđenja teško sam zaspao. Najlepše je bilo ustati sutradan i shvatiti da nije u pitanju san, već da je moj tim pobedio i igrao dobro. Ej, pobedio jednu Barselonu i to dominirajući u većini segmenata. Ma, igrao je Ajntraht kao Barselona u ono čuveno vreme kada je osvajala Ligu šampiona. Napao je Ajntraht Katalonce, vršio je pritisak i verovao u svoju igru. Na kraju je nagrađen. Mislim da je ovo prva ili tek druga utakmica koju je Barselona izgubila otkako je Ćavi preuzeo ekipu, što dodatno dobija na težini“, počeo je razgovor Stepi.
Iskusni stručnjak koji je tokom trenerske karijere u dva navrata sedeo na klupi Ajntrahta posebno je impresioniran partijom srpskog reprezentativca Filipa Kostića koji je bio glavni protagonista priče na Nou Kampu.
Filip će postati legenda Ajntrahta za sva vremena. Biće mu teško da se odluči ukoliko dobije neku jaku ponudu od najvećih evropskih klubova. Već sada je jedna od najvećih zvezda kluba iz Frankfurta. Bez obzira što je bila ona situacija kada je štrajkovao na nagovor menadžera, ali mu nisu uzeli za zlo. Navijači ga vole, klub ga voli, to nije normalno koliki on kredit ima ovde, a sve je zaslužio svojim igrama. Ja samo ne znam odakle mu toliko energije da iz utakmice u utakmicu igra 90 minuta i da non-stop šparta 100 metara gore-dole. Večito odrede dvojicu za njega s kojima mora da se bori kako bi centrirao, a on uvek uspeva. Fantazija je to kako igra, posebno u Evropi gde su ga u prethodne tri sezone upoznali svi klubovi, ne samo italijanski jer ga Inter uporno traži, već i engleski, španski“, smatra Dragoslav.
Poraz Barselone nije bio jedna neverovatna stvar koja se dogodila u revanš meču četvrtfinala Lige Evrope, već i činjenica da se prvi put u istoriji slavnog kluba sa Nou Kampa dogodilo da od 90.0000 navijača, bude 30.000 protivničkih navijača na tribinama.
„Klubovi obično za protivničke navijače daju po 5.000 karata, ali je usledila mobilizacija navijača Ajntrahta širom Evrope i sveta. Tako su navijači iz Tunisa leteli za Beograd i Frankfurt, pa odatle za Barselonu i eto ih na kraju njih 30.000. Ajntraht je uspeo da impresionira Barselonu u svakom smislu“, jasan je Stepi.
Nismo mogli da se tokom razgovora ne vratimo još jednom na ono što radi Kostić, a prava je šteta što stari fudbalski vuk zbog više sile nije imao priliku da sve to uživo isprati.
„Pozvali su me iz kluba da putujem sa njima za Barselonu, ali sam u međuvremenu dobio virus korona. Srećom, samo jedan dan temperatura, sada sam dobro i kada sam radio onaj kućni test, skoro da druge crte više i nema. Žao mi je samo što nisam mogao da uživam u magiji Filipa Kostića. Dva gola i asistencija. Fantastično! On i Ajntraht odigrali su svetsku utakmicu koja će ostati upamćena“, kaže Stepi.
Naredna prepreka zahuktalom klubu sa Majne biće Vest Hem koji je u revanšu bio silovit protiv Liona u Francuskoj. Stepanović smatra da Nemci posle čuda u Barseloni i te kako imaju čemu da se nadaju.
„Smatram da je sa Englezima mnogo lakše igrati nego sa Špancima, ali na kraju krajeva polufinale samo po sebi nosi jednu teškoću koju treba da središ u glavi. Ajntraht je prošle nedelje izgubio u prvenstvu od Frajburga i svi su očekivali ubedljiv poraz od Barselone 2:0, 3:0, 4:0. Mislim sam da će biti 2:0, znajući Barselonu i to u kakvoj je formi i to da igraju pred svojim navijačima. Ali, onda se dogodi 30.000 Nemaca i dogode se fudbal i Filip Kostić. Strašno veče za pamćenje“, zaključio je Dragoslav Stepanović koji je sa Ajntrahtom osvojio Kup Nemačke.
Jevgenij Baškirov  - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SPORT
„Samo zato što je Rus“ – velika nepravda prema Evgeniju /foto, video/
Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SPORT
Španija će dugo pamtiti srpske levice /video/
 Sportski pozdrav trenera Dejana Stankovića i Aleksandra Stanojevića - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2022
SPORT
Mogu li Deki i Sale kao Pep i Klop? /video/
Kviz
Koliko znate o istoriji Mundijala?
PitanjePostaviti pitanje +?
Iz Frankfurta za Sputnjik: Kostić postaje legenda!

Pitajte Stepija!

Odgovor
Dragoslav Stepanović Stepi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala